Illustrasjonsfoto: S&J

NM i kaffekunst på Smak

Hele fem norgesmestere i forskjellige kaffegrener skal kåres på Smak.Norges beste baristaer og kaffebryggere skal vise sine kunster for hele den profesjonelle bransjen når NM i kaffe arrangeres på Smak.

Publisert

Følgende norgesmestere skal kåres:

  • Klassisk Barista
  • Brewers Cup
  • Latte Art
  • Cup Tasting
  • Coffee in Good Spirits

Tirsdag 7.2: Innledende runder i Klassisk Barista og Cup Tasting.

Onsdag 8.2: Latte Art – Art Bar: Her skal alle deltakerne lage opp noen mønstre, som blir fotografert og vist dommerne («designerlatte»). Dette mønsteret må de lage om igjen så likt som mulig under «stage performance». Brewers Cup – Compulsory: Deltakerne får en ukjent kaffe som de skal vurdere, brygge etter beste evne og servere dommerne. De får en score som blir lagt til i neste runde. Coffee in Good Spirits.

Torsdag 9.2: Cup Tasting: Her går vi rett på semifinaler. Veldig underholdende. Deltakerne får tre kopper med kaffe hvor to av dem er like. Her må de lukt og smake for å avsløre den som «ulike». Koppene er merket på undersiden. Brewers Cup – Open Service. Her har deltakerne med sin egen kaffe, som skal brygges og presenteres for dommerne.

Fra NM i 2016. (Foto: Agnor Bertheussen)

Fredag 10.2: Finaler i Klassisk Barista, Latte Art, Brewers Cup og Cup Tasting

Kaffeinteressen er økende

Det er SCAE Norge (Speciality Coffee Association of Europe Norway) som står bak arrangementet. Sammen med sin amerikanske søsterorganisasjon (SCAA), representerer de nettverk i mer enn 70 land. ­Noen av NM-vinnerne skal representere Norge i VM i Seoul og Budapest senere i år.

Kaffe-NM foregår på to scener i hall D.

– Vi ser at interessen for kaffe både når det gjelder opprinnelse, kvaliteter og varianter er økende hos sluttbruker. Den økende interessen inspirerer, og er nok en av flere årsaker til at Norge har gjort det meget bra i mange internasjonale kaffemesterskap de siste årene. Vi har bl.a. fem norske verdensmestre, forteller daglig leder Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon og nasjonal koordinator for SCAE – Specialty Coffee Assosiation of Europe.

Inspirasjon

– Konkurransen byr både på spenning og muligheten til å lære mer om kaffe som råvare. Her vil du møte dedikerte kaffe-folk på alle nivåer, og på messen vil det også bli anledning til å smake på forskjellige typer kaffe fra ulike leverandører. Det vil ganske sikkert gi fine smaksopplevelser. Videre tror jeg mange vil ha mye å hente på å la seg inspirere av de som er gode på dette smakfulle produktet, fremhever Lynes.

– Jeg tror et stort antall serveringsbedrifter har betydelige muligheter til å gjøre mer ut av kaffemenyen. Kaffe er en av de største bruttobyggerne man har, og fortjener større oppmerksomhet, mener Lynes.

e!

(Ett av bildene merket Kaffe)

Fem norgesmestere i kaffe skal kåres på Smak 2017.

Powered by Labrador CMS