Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Hotellkjøkken stengt i Hamar

Onsdag ble matserveringen på Scandic Hamar, som er blant Hedmarks største hoteller, stengt umiddelbart. Gjestene måtte sendes ut av byen etter at både hovedkjøkkenet og et mindre kjøkken ble stengt ned av Mattilsynet.

Publisert
Scandic Hamar. (Foto: Morten Holt)
Scandic Hamar. (Foto: Morten Holt)

– Dette er veldig uheldig. Vi legger oss totalt flate og beklager! Noen gjester har blitt omplassert til Scandic-hotellet på Olrud i Ringsaker, mens noen gjester sendes med buss til det hotellet for å spise middag. Andre får catering fra Scandic Ringsaker, sier hotelldirektør på Scandic Hamar, Wenche Vollaug, til Hamar Arbeiderblad (h-a.no).

Skal utbedre mangler

– Vi ser svært alvorlig på de påleggene som vi har fått på vårt hotell. Vi er godt i gang med å utbedre de mangler som har blitt påvist. Noe av det vedlikeholdsarbeidet som måtte gjøres viste seg bli såpass omfattende at det ikke var forsvarlig å fortsette matproduksjonen parallelt. Således har vi i samsvar med Mattilsynets anbefaling stengt kjøkkenet, men håper å ha normal produksjon igjen til helgen, uttaler distriktsdirektør for Scandic Hotels, Niklas Lindström til Horecanytt.no/magasinet Horeca.

Scandio Hamar er blant Hedmarks største hotell. (Foto: Morten Holt)
Scandio Hamar er blant Hedmarks største hotell. (Foto: Morten Holt)

– Våre konferansegjester får den service og servering de forventer, men vi produserer maten på vårt søsterhotell Scandic Ringsaker frem til vedlikeholdet er ferdig. Grupper som har ønsket å ha middagen på Scandic Ringsaker, har fått muligheten til det. Vi kan konstatere at det på Mattilsynets liste ligger 66 av våre hoteller, og kun Scandic Hamar som nå ikke har smilefjes. Vi har satt inn godt med ressurser for å lukke avvikene Mattilsynet krever, sier Lindström videre.

Hotell med 239 rom

Scandic Hamar er blant Hedmarks største hoteller med 239 rom. Da de to kjøkkenene ble stengt av Mattilsynet var det om lag 40 prosent belegg.

– Da vi var på tilsyn ble heisen brukt til å kjøre ned søppel. Da heisen kom opp igjen var det blodsøl på gulvet i heisen. Heisen ble da spylt og vannet ble dratt inn på kjøkkengulvet med en nal. Da Mattilsynet kom på andre gangs tilsyn ved et stort hotell i Hamar ble lokalene stengt umiddelbart: Forholdene var verre enn ved første tilsyn tre uker tidligere. Forholdene var mer alvorlige enn det vi så på forrige tilsyn. Derfor ble både hovedkjøkkenet og et mindre kjøkken stengt umiddelbart, sier leder for matseksjonen ved Mattilsynet i Innlandet, Siv Jorunn Nordlund, til HA.

Dårligere enn ved forrige tilsyn

– Bakgrunnen var et Smilefjes-tilsyn den 18 januar. Da fikk kjøkkenet flere pålegg som gikk på renhold og vedlikehold. Det var faktisk ganske omfattende. Det var ganske mye dårlig renhold. Derfor ble det gitt omfattende pålegg, sier Nordlund til HA.

Hun sier at Mattilsynet hadde fått tilbakemelding om utbedringer før tirsdagens oppfølgingstilsyn.

– Renholdet var fortsatt like dårlig. De hadde begynt med noen utbedringer og vedlikehold. Dette drev de med midt oppe i matproduksjonen på kjøkkenet. Under oppfølgingstilsynet fikk vi se hvilke metoder de brukte under rengjøring. Det var ikke tilfredsstillende. Forholdene var mer alvorlige enn det vi så på det forrige tilsynet, sier Nordlund til lokalavisen.

Svikt i rutinene

– Det er svikt i våre rutiner på kjøkkenet. I tillegg har en del nødvendig vedlikehold fått vente. Det var veldig uheldig at det gikk såpass langt. Det skulle det aldri ha gjort, sier hotelldirektør Vollaug videre til Hamar Arbeiderblad.

Hun forteller at hotellet har et etterslep på renhold, og setter nå alle kluter inn på å ordne opp i det så raskt som mulig. – Så er det noen ting som tar lenger tid, vi driver med flislegging og blikkenslager, sier hotelldirektøren til HA.

Les hele saken på H-A.no, der du også kan lese utdrag fra den alvorlige rapporten til Mattilsynet

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS