Fra en tidligere finale av S.Pellegrino Young Chef. (Foto: S.Pellegrino Young Chef)

Klart for fjerde utgave av S.Pellegrino Young Chef

Det er klart for den fjerde utgaven av S. Pellegrino Young Chef, en konkurranse Norges siste Bocuse d’Or-deltaker Christian A. Pettersen endte på andreplass i da han var med i konkurransen i 2015.

Publisert

S. Pellegrino Young Chefs har nå åpnet søknadsprosessen for deltakelse i den internasjonale konkurransen som jakter kommende kulinariske talenter fra hele verden.

Du kan søke om å delta på Sanpellegrino.com.

Skandinavisk og baltisk finale i november 2019

Skandinavia og Baltikums lokale konkurranse vil finne sted i november 2019. Her vil kjøkkensjef på Michelin-restauranten Galt i Oslo, Bjørn Svensson, delta i juryen, som for øvrig består av flere andre fremstående kokker.

Juryen velger hvem som vil gå videre som Young Chef-finalist til selve finalen, som vil finne sted i juni i Milano i 2020.

Konkurransen vil foregå over de neste 18 måneder med innledende runder og lokale konkurranser, etterfulgt av selve finalen.

Les også: Pettersen plasserte Norge på kokkeverdenskartet

12 finalister

I løpet av S.Pellegrino Young Chef-konkurransen, som i 2017 tiltrakk seg over 3000 søkere, vil mer enn 70 toppkokker fra hele verden være involvert som jurymedlemmer i lokale konkurranser. 12 unge kokker fra 12 forskjellige geografiske regioner skal velges ut som finalister.

Tidsrommet på konkurransen har nylig blitt forlenget for å gi de unge kokkene mer tid til å jobbe ved siden av sine mentorer for å finslipe sine signaturretter og forbedre sine ferdigheter i forberedelsen til finalen.

Odd Ivar Haglund fra Brasserie Fengselet og Tomasz Rochon fra Grefsenkollen representerte Norge i Stockholm under forrige Young Chef-regionfinale, men de kom seg ikke videre til selve finalen i Milano.

Vinnere av S.Pellegrino Young Chef får mulighet til å få global eksponering og et betydelig faglig løft, samt muligheten til å ta del i flere av S.Pellegrinos årlige arrangementer rundt om i verden, inkludert, men ikke bare til de som er knyttet til Young Chef-konkurransen. Tidligere vinnere inkluderer Yasuhiro Fujio, Japan, i 2018, Mitch Lienhard, USA, i 2016, og Irland-baserte S.Pellegrino Young Chef 2015, Mark Moriarty. Christian A. Pettersen endte som nummer to, med liten margin, bak Moriarty

Fire faser

S.Pellegrino Young Chef er en global konkurranse som foregår i fire faser:

FASE I – Søknad (4. februar – 30.april 2019)

FASE II - Global Shortlist (1. juni 2019)

ALMA (verdens ledende internasjonale utdanningssenter for italiensk mat)

velger maksimalt 10-15 semifinalister for hver av de 12 nøkkelregionene.

FASE III - Lokale konkurranser (semifinaler) (21. juni – 31. desember 2019)

Ved utgangen av desember 2019 vil 12 semifinalister fra 12 ulike regioner i hele verden bli annonsert som offisielle finalister og vil deretter gå videre til selve finalen i Milano, Italia.

FASE IV - S.Pellegrino Young Chef finalen (juni 2020)

I juni 2020 vil 12 unge kokkefinalistene samles i Milano for «Grand Finale», arrangert av S.Pellegrino.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS