Røisheim Hotell. (Foto: Røisheim Hotell/De Historiske)

H.M. Dronning Sonja stiller ut på Røisheim Hotell

H.M. Dronning Sonja vil stille ut sine keramiske arbeider på Røisheim Hotel til sommeren. Utstillingen åpner 1. juni.

Publisert

Ett av stabburene på Røisheim ble i 2016 restaurert, og har siden 2017 fungert som galleri.

«Dette blir en spennende utstilling der både stabburs-galleriet og uterommet vil tas i bruk. Vi er veldig glade for å kunne presentere H.M. Dronningens spennende arbeider og er stolte over at Røisheim har fått muligheten til å ta denne utfordringen», heter det i en pressemelding fra Røsheim Hotell og De Historiske.

– Vi ønsker å tilby våre gjester et bredt kulturtilbud. Sommerutstillinger er en del av dette tilbudet. Vi har også samlet verker fra kunstnere som gjennom historien har latt seg inspirere av den flotte naturen og den helt spesielle stemningen på Røisheim. I spisesalen har vi utstilt noen av Gerhard Munthes bilder malt på Røisheim, uttaler Karin Birg Orgland på Røisheim Hotell.

Et stort ansvar

«Som eiere og drivere av Røisheim, forvalter vi et stort ansvar. Vi opplever at dette ansvaret både omfatter forvaltning av en betydelig kunst og kulturarv kombinert, med den tradisjonsrike driften av et fjellhotell. Røisheim har vært skysstasjon siden 1858. Mange av hotellrommene er i fredede bygg. Vi har i alt 14 fredede bygninger på Røisheim – mange er fra 1700 tallet. De siste årene har vi investert mye for å sikre denne kulturarven også for fremtiden. I dette spesielle miljøet er vi opptatt av å skape gode opplevelser for våre gjester. Vårt mål er å formidle atmosfæren og roen fra en gammel skysstasjon og samtidig møte dagens forventninger til komfort og opplevelser. Vi har Jotunheimen og Galdhøpiggen som nærmeste nabo. Den historiske stien til Galdhøpiggen starter midt i tunet», heter det i meldingen fra Røisheim Hotell.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS