Piadine med reinsdyr rødløk tyttebærkremost og salat. (Foto Marie Louise Somby, Árvu)

Starter bedriftsutviklingsprogram for lokale matserveringssteder

Sametinget starter bedriftsutviklingsprogrammet Faamoe for lokale matserveringssteder.

Publisert

– Lokale matserveringssteder er enormt viktige i lokalsamfunnene. De er et naturlig samlingspunkt, en arbeidsgiver og en matkulturleverandør, sier sametingsråd Silje Karine Muotka (NSR).

Setter søkelyset på de lokale matserveringstedene

Sametinget ønsker å sette søkelyset på de lokale matserveringstedene i kommunene Karasjok, Kautokeino, Porsanger, Tana og Nesseby.

Nå starter arbeidet med bedriftsutviklingsprogrammet Faamoe Lokalmat og påmeldingen til den.

– Vi ser at mange bedrifter i Sápmi har muligheter til å styrke merkevaren og øke økonomiforståelsen, samtidig som de styrker nettverket sitt. Det er hele konseptet med Faamoe, sier Muotka i pressemeldingen.

Øke lønnsomheten

Målet med programmet er å øke lønnsomheten til lokale matserveringesteder og inspirere de til å bruke lokale kortreiste råvarer. Koronapandemien har ført til at vi er mer opptatt av kortreist og ureist mat, matsikkerhet og matproduksjon, og klima og miljø.

– Derfor er dette prosjektet veldig aktuelt og i tiden, sier Muotka.

Hun mener at de lokale matserveringsstedene har en stor betydning for lokalsamfunnene, og er en viktig bidragsyter i å skape bolyst.

Gir lokal ungdom verdifull arbeidserfaring

– De tilfører samfunnet et samlingspunkt, de gir lokal ungdom verdifull arbeidserfaring, de skaper arbeidsplasser og tilbyr tilreisende en del av den lokale samiske kulturen, sier Muotka.

Det er Visjona AS som driver Faamoe Lokalmat på vegne av Sametinget.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS