Administrerende direktør i Infinitum, Kjell Olav Maldum. (Foto: Katrine Lunke)
Administrerende direktør i Infinitum, Kjell Olav Maldum. (Foto: Katrine Lunke)

Stengte grenser ga panterekord

2020 ga ny panterekord i Norge, både i antall flasker og bokser og panteandel. Nær 1,4 milliarder bokser og flasker ble pantet, det er hele 92 % av alle som ble solgt.

Publisert

Sammen med flasker og bokser som kom inn gjennom andre kanaler oppnår panteselskapet Infinitum en total innsamlingsandel på over 95 %.

– Vi tok imot 20 % flere bokser og flasker i 2020 enn i året før. Stengte grenser og utesteder på grunn av pandemien førte til at folk drakk mer hjemme, og kjøpte mindre fra utlandet, noe som økte både volumet og panteandelen, sier administrerende direktør i Infinitum, Kjell Olav Maldum.

Infinitum ser det som en fordel at det ikke er mye utenlandsk emballasje i husholdningene.

– Folk vil gjerne gjøre det som er bra for miljøet, og det er enklere å pante når det er pant på alt. Derfor støtter vi handelens ønske om avgiftsendringer for å begrense grensehandelen. Dette er samfunnsøkonomisk fornuftig, og vi får samlet inn og resirkulert mer. Alt som pantes, får nytt liv, understreker Maldum.

800 millioner bokser og 585 millioner flasker ble pantet i Norge i fjor, og dermed gikk 11 600 tonn aluminium, 20 800 tonn plastflasker og 1 600 tonn plastsekker til resirkulering. Veksten fra året før var størst for bokser, som det var over 202 millioner flere av i 2020.

OBS Lillestrøm var den butikken som samlet inn mest. Hele 6 363 789 bokser og flasker ble pantet i deres nye automat, der kundene kan helle sekker med emballasje rett i maskinen.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS