Fra ett av rommene på Hotel Ax.
Fra ett av rommene på Hotel Ax.

Hotel Ax i Finland inn i Nordic Hotels & Resorts

Hotel Ax er et av Finlands ledende hotell innen kunst og kultur, og mottok nylig prisen «Finland’s Leading Design Hotel 2023». Fra onsdag 1. november 2023 blir hotellet en del av Strawberry sin portefølje i Finland.

Med kjøpet av Hotel Ax består Strawberrys hotelportefølje i Finland av 14 hoteller. Sommeren 2024 utvides porteføljen ytterligere på Helsinki flyplass med Comfort Hotel Helsinki Airport og Clarion Hotel Helsinki Airport.

Inn i Nordic Hotels & Resorts fra 1. november

Ax Bar på Hotel Ax i Helsinki.
Ax Bar på Hotel Ax i Helsinki.

Hotel Ax blir en del av Strawberry sin portefølje av frittstående hotell gjennom Nordic Hotels & Resorts. En portefølje bestående av flere av Nordens mest anerkjente hotell, som Hotel Kämp, Villa Copenhagen, Copperhill Mountain Lodge, The Thief, Amerikalinjen og Sommerro.

Det 173 rom store hotellet med restaurant, bar og møtefasiliteter overtas av Strawberry 1. november. Leieavtalen er for 20 år med eiendomseieren Terrieri Kiinteistöt Lp, et alternativt investeringsfond forvaltet av S-Bank Fund Management Ltd.

Alle ansatte på Hotel Ax fortsetter sitt arbeidsforhold i Strawberry og fremtidige bookinger overtas i sin helhet av Strawberry.

Åpnet i 2022

Hotel Ax ble åpnet i 2022.
Hotel Ax ble åpnet i 2022.

I 2019 startet utbyggingen av det som skulle bli Finlands ledende hotell innen kunst og kultur, og i 2022 kunne de første gjestene sjekke inn på Hotel Ax. Finske samtidskunstnere har vært sentrale i utviklingen av hotellet som har som mål å være inngangsportalen til kunstverdenen i Helsinki. Hotellet har siden åpningen vært et attraktivt tilskudd til det finske hotellmarkedet og en sentral bidragsyter til byutviklingen i Jätkäsaari. Nylig fikk hotellet utmerkelsen «Finland’s Leading Design Hotel 2023» på World Travel Awards.

– Hotel Ax er et unikt hotell som er utviklet med varme og engasjement. Og vi fortsetter veksten der alt startet, på Busholmen, som er selve episenteret for det nye og urbane Helsinki. En perfekt lokasjon for Strawberry og videre vekst i Finland, sier eier av Strawberry, Petter A Stordalen.

– Bredde i produktene

– Vi er et selskap som har tatt på oss rollen med å tilby reisende i Norden uforglemmelige opplevelser. At vi nå utvider porteføljen med Hotel Ax, og deretter to nye hotellprosjekter på Helsinki flyplass sommeren 2024, viser at vi har en bredde i produktene våre og at vi elsker å overraske, sier daglig leder for Strawberry Finland, Erika Ehrnrooth.

– Gjennom leieavtalen med en stor og langsiktig aktør som Strawberry, skapes det forutsetninger for videreutvikling og posisjonering av Hotel Ax og Busholmområdet. Når hotellet nå blir en del av en større nordisk hotellportefølje er det også muligheter for videre vekst utover et større geografisk område, sier fondsforvalter i S-Bank Fund Management Ltd, Eero Olala.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS