Scandics frokost seirer i Midt-Norge og på Nord-Vestlandet. (Foto: Scandic Hotels)

Scandic dominerer i Midt-Norge

Mens Thon Hotels sikret seg fylkesvinnerne i årets frokostkåring i alle de tre nordligste fylkene, er det Scandic Hotels som dominerer totalt i Midt-Norge og på Nord-Vestlandet.

Publisert

Nå er fylkesvinnerne i Trøndelag, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane klare i Twinings Best Breakfast 2019, og her gjorde Scandic rent bord.

Nidelven holder stand, men Britannia ypper

Scandic Nidelven er også i år kåret til Sør-Trøndelags beste frokosthotell (arrangøren, Haugen-Gruppen, har fortsatt valgt å dele Trøndelag i to, selv om Trøndelag ble ett fylke i 2018).

Men det opplyses fra Haugen-Gruppen at det var veldig jevnt i Trondheim, og Britannia Hotel er inne på listen som en utfordrer – bare to måneder etter åpningen.

Scandic Hell ble «fylkesvinner» i Nord-Trøndelag, Scandic Seilet sikret seieren i Møre og Romsdal, mens Scandic Sunnfjord i Førde vant i Sogn og Fjordane.

– Dette er en seier for hele laget. Våre medarbeidere står på sent og tidlig for å videreutvikle og forbedre frokosttilbudet. I år har vi blant annet utvidet satsingen på veganske og grønne alternativer i våre frokostbufféer. Det er fordi vi ønsker at alle, uansett diett eller matintoleranser, skal få en god start på dagen. Jeg er veldig stolt over at arbeidet bærer frukter og at vi nok en gang er best på frokost i midt og i vest, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

I tillegg til å kåre fylkesvinnere, har juryen også plukket ut andre kandidater i noen fylker.

Frokost-teamet på Scandic Nidelven holder stand. (Foto: Scandic Hotels)

– I noen fylker er konkurransen ekstra tett, og da kan det også utstedes en «utmerkelse for fremragende frokost» til et hotell som ikke vinner fylket sitt, men som blir med videre og har mulighet til å kvalifisere seg til finalen på lik linje med fylkesvinnerne, sier Tom J. Bovim hos Haugen-Gruppen

Sør-Trøndelag

Scandic Nidelven, Trondheim

Andre fremhevede: Britannia Hotel

Scandic Nidelven har vært fylkesvinner i Sør-Trøndelag i alle de 15 årene konkurransen har eksistert. Kjetil Vassdal, hotelldirektør på Scandic Nidelven, er svært stolt over at de nok en gang er fylkesvinnere. Æren gir han til de ansatte.

– Det er en enorm innsats fra vårt fantastiske frokostteam som gjør dette mulig. De serverer frokost på et skyhøyt nivå hver morgen, 365 dager i året. Det krever lidenskap, dedikasjon og kontinuitet. Jeg er imponert og stolt – det er en bragd å vinne over så dyktige konkurrenter, sier Vassdal.

Scandic Hell ble fylkesvinner i et fylke som ikke lenger er et fylke. (Foto: Scandic Hotels)

Nå er Vassdal og teamet klare for et krafttak frem mot kåringen av Norges beste frokost i oktober.

– Nå skal vi virkelig stå på frem til finalen avgjøres i midten av oktober, og gjøre alt vi kan for å ta hjem tittelen Norges beste hotellfrokost for 13. året, sier han.

Nord-Trøndelag

Scandic Seilet til topps i frokostkåringen i Møre og Romsdal. (Foto: Scandic Hotels)

Scandic Hell, Stjørdal

Restaurantsjef Stig-Rune Eilertsen-Bele mener de har funnet suksessoppskriften: Godt teamwork og kortreist mat.

– Det er fantastisk å få annerkjennelse for det arbeidet vi gjør. Det gir yrkesstolthet og motivasjon. Suksessoppskriften er godt samarbeid, både internt på hotellet og eksternt med leverandørene våre. Vi er utrolig heldige som er omgitt av så mange dyktige, lokale produsenter som ønsker å samarbeide med oss. Slik får vi virkelig vist hva regionen har å by på, sier Eilertsen-Bele.

Scandic Sunnfjord er fylkesvinner i Sogn og Fjordane. (Foto: Scandic Hotels)

Møre og Romsdal

Scandic Seilet, Molde

Andre fremhevede: Scandic Parken Ålesund

– Vi er strålende fornøyd med å gjenerobre frokosttronen i fylket. En varm velkomst, god atmosfære og personlig service er viktige grunner til at vi stakk av med seieren i år. Vi jobber hardt for å skape en god frokostopplevelse for våre gjester og da er det ekstra gøy å vinne, sier hotelldirektør på Scandic Seilet, Vanja Langsåvold Braute.

Sogn og Fjordane

Scandic Sunnfjord, Førde

For sjuende året på rad er det Scandic Sunnfjord som stikker av med seieren i Sogn og Fjordane. Odd Erik Gullaksen, hotelldirektør hos Scandic Sunnfjord, tror på variasjon og valgfrihet når det kommer til det han kaller dagens viktigste måltid.

– Frokosten er det måltidet flest av våre gjester spiser. Derfor er det også det viktigste. Vi er opptatt av at det er gjesten som er i førersetet. Hos oss skal du selv få velge om du vil skeie ut eller spise sunt, kaldt eller varmt, vegansk eller egg og bacon, sier Gullaksen.

Tidligere er disse fylkesvinnerne klare:

Finnmark

Thon Hotel Kirkenes

Troms

Thon Hotel Harstad

Andre fremhevede: Scandic Ishavshotel

Nordland

Thon Hotel Lofoten, Svolvær

Les også: Thon Hotels fester frokostgrepet i nord

«Vi ønsker først å berømme alle dem der ute som gjør en stor innsats for at hotellgjester i Norge kan nyte en fantastisk frokost. Nivåene på hotellfrokosten er meget høyt, og her blitt stadig bedre de siste årene. Det er et bredt spekter av gode frokoster, og mange fine opplevelser som venter gjestene», heter det fra Haugen-Gruppen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Resultater Twinings Best Breakfast 2005 - 2018

Her er alle resultatene fra frokostkåringen (Twinings Best Breakfast) fra starten i 2005 til 2018.

2005: 1) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 2) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 3) Holberg Comfort Hotel, Bergen.

2006: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Grand Hotel, Oslo 3) Scandic KNA, Oslo.

2007: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim og Rica Grand Hotel, Oslo 3) Clarion Oslo Airport, Gardermoen.

2008: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Oslo Airport, Gardermoen, 3) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo og Rica Seilet Molde.

2009: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 3) Rica Ishavshotel, Tromsø.

2010: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) Rica Ishavshotel, Tromsø, 3) Engø Gård, Tjøme.

2011: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Ishavshotel, Tromsø 3) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 4) Rica Hotel Bergen. Hederlig omtale: Nythun Høyfjellstue (nyopprettet pris i 2011)

2012: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Nythun Høyfjellstue, Fagernes 3) Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo, 4) Rica Hell Hotel, Værnes

2013: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) The Thief, Oslo 3) Britannia Hotel, Trondheim og Rica Airport Hotel, Sola/Stavanger. Årets nisjepris: Nythun Høyfjellstue.

2014: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Clarion Hotel The Edge, Tromsø og Rica Ishavshotel, Tromsø

2015: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Collection Folketeateret, Oslo 3) Scandic Ishavshotel, Tromsø og Britannia Hotel, Trondheim.

2016: 1) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 2) Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo 3) Scandic Nidelven, Trondheim og The Thief, Oslo. Hederspris: Roger Johansen, Scandic Hell Hotel.

2017: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Thon Hotel Rosenkranz, Bergen. Hederspris: Bengt Bjørsvik, Scandic Byparken, Bergen.

2018: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Scandic Hell Hotel. Hederspris: Zoltan Berkes, Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo.

2019: ?

Powered by Labrador CMS