Illustrasjonsfoto: Scandic Hotels

Dette er årets frokostfinalister

Nylig ble alle fylkesvinnerne kåret i Twinings Best Breakfast, den uoffisielle kåringen av landets beste hotellfrokost. Nå er de sju finalistene klare, og det står atter en gang mellom Thon Hotels og Scandic Hotels, som har henholdsvis tre og fire finalister.

Publisert

De aller fleste av finalistene skulle være kjent for de fleste. Hotellene har nemlig kjempet i toppen av frokostkåringen gjennom flere år.

Det er tre fylker som skiller seg ut. Både Trøndelag, Hordaland og Rogaland har med to finalister. I tillegg har, som vanlig – Nordland, én finalist.

Les også: Dette er frokostvinnerne i fylkene i 2018

Selv om Thon tok seieren i 2016, er Scandic Nidelven frokosthotellet fremfor noen i Norge. (Foto: Scandic Hotels)

Scandic Nidelven

Selvfølgelig er fjorårsvinneren av vinneren av den beste hotellfrokosten de aller fleste årene, Scandic Nidelven i Trondheim, blant finalistene. Det er også vinneren av kåringen i 2016, Thon Hotel Lofoten i Svolvær.

Dette er finalistene

Scandic Byparken (Bergen, Hordaland)

Thon Hotel Rosenkrantz Bergen (Hordaland)

Thon Hotel Lofoten (Svolvær, Nordland)

Scandic Hell (Trøndelag, arrangøren opererer med Nord-Trøndelag)

Scandic Nidelven (Trøndelag, arrangøren opererer med Sør-Trøndelag)

Scandic Maritim Hotel (Haugesund, Rogaland)

Thon Hotel Stavanger (Rogaland)

Fire finalister fra Scandic Hotels

– Hotellgjester elsker å starte dagen med en energirik og variert frokost. Derfor spiser hele 95 prosent av våre gjester frokost på hotellet når de overnatter, sier direktør for mat og drikke i Scandic, Morten Malting.

I en nylig undersøkelse utført av YouGov for Scandic svarer nesten ni av ti spurte at de alltid eller som oftest prioriterer frokosten når de overnatter på hotell. I tillegg svarer nesten halvparten at frokosttilbudet er svært viktig for valg av overnattingssted.

Hotellgjestene velger tradisjonelt

Når det norske folk blir spurt om hva som er de viktigste elementene på en god hotellfrokost, er det klassikere som egg i ulike varianter, ferske brød og rundstykker, et godt utvalg av pålegg, god kaffe og te samt bacon som skiller seg ut.

– Vi ser også på våre hotellfrokoster at de fleste av gjestene våre velger ganske tradisjonelt, og derfor er vi så opptatt av å gjøre det grunnleggende på en svært god måte. Eggerøren skal alltid være deilig og kremete laget på økologiske egg, brødet nystekt og pålegget er lagt frem på en fristende måte med unike produkter, som vår egen hjemmelagde lune leverpostei. Samtidig ser vi at flere og flere er opptatt av en sunn start på dagen med frukt- og grønnsakshots, smoothies, ulike grøtvarianter og økologiske produkter, sier Malting.

Regjerende mester

Scandic Nidelven er regjerende norgesmester i hotellfrokost, og hotellet har vunnet kåringen Twinings Best Breakfast hele 11 av de 12 foregående årene. Scandic Nidelven er (selvsagt) også en av årets finalister.

– Ambisjonen er å servere våre gjester Norges beste frokost hver eneste dag, 365 dager i året. Vi jobber derfor kontinuerlig med å utvikle nye frokostprodukter sammen med våre kokker og lokale leverandører, sier hotelldirektør Kjetil Vassdal.

Setter hotellfrokostene høyt

– Hotellfrokostene våre er noe vi setter høyt, og som vi har jobbet mye med, så vi er kjempeglad for å ha tre hoteller med som finalister i 2018. Thon Hotel Stavanger er et av våre nyrenoverte hoteller, så det er ekstra moro å se at de har kommet med på lista sammen med Thon Hotel Lofoten og Thon Hotel Rosenkrantz Bergen. Tusen takk til alle våre dyktige medarbeidere som jobber hardt for å skape minneverdige måltider på våre hoteller, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, i en pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS