Illustrasjonsfoto: Scandic Hotels

Her får du de beste frokostene i sommer

Skal du ut å reise i Norge i sommer? Dette er hotellene som serverer Norges beste frokoster

Publisert

Twinings Best Breakfast er det uoffisielle norgesmesterskapet i hotellfrokost. I år har mer enn 400 hoteller blitt vurdert.

De 19 fylkesvinnerne, samt en rekke «wild cards», ble valgt ut tidligere i sommer (se listen nederst i denne saken), og senere ble også de åtte finalistene, som skal kjempe om pallplassene i oktober, plukket ut.

Se de åtte finalehotellene her

– Norge er i en særstilling når det gjelder hotellfrokost, mener administrerende direktør i Scandic Hotels, Svein Arild Steen-Mevold. (Foto: Morten Holt)

Den beste starten på dagen

– Norge er i en særstilling når det gjelder hotellfrokost. Her er normen at frokost er inkludert i prisen når man overnatter på hotell. Derfor er denne konkurransen spesielt viktig. Det er faktisk over 9 av 10 hotellgjester som spiser frokost på hotellet de har sjekket inn på. Det gir hotellene en ypperlig mulighet til å gi gjestene den beste starten på dagen, sier administrerende direktør i Scandic Hotels, Svein Arild Steen-Mevold.

Vinneroppskriften

Scandic St. Olavs plass ble fylkesvinner i Oslo, og sørget for at fjorårets sølvvinner i konkurransen, Thon Hotel Rosenkrantz, ble med videre som wild card. (Foto: Scandic Hotels)

Direktør for mat og drikke i Scandic, Morten Malting, tror kombinasjonen av service og nytenking er oppskriften på prisvinnende frokoster.

– Den beste frokosten krever lokale råvarer, knallhard jobbing og kontinuerlig arbeid med å videreutvikle og forbedre seg. Det er tydelig at bærekraftige og økologiske initiativ lønner seg. Det er også viktig med service på toppnivå og at kokken settes i sentrum. Både ledere, kokker og servitører må forstå frokosttrender og være i forkant av dem, sier Malting.

Østlandets beste hotellfrokoster

Frokost med utsikt hos fylkesvinner i Aust-Agder, Thon Hotel Arendal. (Foto: Thon Hotels)

I Oslo er det Scandic St. Olavs plass som serverer den beste frokosten. Magnus Melsom, ansvarlig for mat og drikke-tilbudet på Scandic St. Olavs plass, forteller at det viktigste for hotellet er at alle gjestene skal finne sin perfekte frokost hos dem. I tillegg har hotellet en storsatsning på frukt og grønt.

– Frokost er et måltid hvor alle har spesielle ønsker og behov. Vi har satset stort på sunne og tilpassede matvarer, slik at alle gjestene våre skal finne en frokost tilpasset sine behov. I tillegg er god skilting, og innbydende presentasjon viktig, slik at alle finner det de leter etter. Tilbudet skal være like godt og fristende om du er førstemann eller sistemann som entrer frokostrestauranten, sier Melsom.

Scandic Nidelven er fylkesvinner i Sør-Trøndelag - nok en gang, og også blant de åtte finalistene. (Foto: Scandic Hotels)

De andre fylkesvinnerne på Østlandet er Hafjell Hotell, Scandic Park Drammen, Scandic Park Sandefjord, Støtvig Hotel på Larkollen, Quality Hotel Skjærgården, Thon Oslo Airport og Scandic Elgstua i Elverum. På sistnevnte kan man finne unike lokale ingredienser til frokost som varmrøkt elg og elg spekepølse.

Sørlandets beste hotellfrokoster

På Sørlandet får du den beste frokosten på frittstående Dyreparken Hotel i Kristiansand og Thon Hotel Arendal.

– Det er med stor glede at vi fikk nyheten at vi ble fylkesvinner. Det var veldig moro. Medarbeiderne mine har mottatt nyheten med stor begeistring. Vi satser veldig på økologisk og hjemmelaget mat. Vår ferskpressede juice er veldig populær og gjestene våre liker at frokostkokken lager mat til dem i åpent kjøkken om morgenen og at vi serverer kaffe ved bordet, sier hotelldirektør på Thon Hotel Arendal, Stig André Nilsen.

Scandic Byparken serverer Bergens beste frokost i 2017. (Foto: Scandic Hotels)

Trøndelags beste hotellfrokoster

I Trøndelag gikk seieren til Scandic Hell og Scandic Nidelven. Trondheims-hotellet Scandic Nidelven har vunnet Twinings kåring hele 10 av de 12 foregående årene. Hotelldirektør Kjetil Vassdal tror at en av hemmelighetene bak Trondheims beste frokost år etter år, er hotellets evne til å fornye seg, for eksempel gjennom å utvikle egne produkter.

Fjorårsvinner Thon Hotel Lofoten ble fylkesvinner i Nordland, og blant de åtte finalistene. (Foto: Thon Hotels)

– En av nyhetene i år er at vi har produsert vår egen ost, Nidelven Blå, samtidig som vi har utviklet vårt eget frokostøl som passer perfekt til denne osten, uttaler Vassdal.

Kjøkkensjef på Scandic Nidelven, Sigve Eliassen, håper hotellet tar en 11. seier i høst når finalen skal avgjøres og Norges beste frokost 2017 skal kåres.

– Hos oss har vi kokker som liker å by på seg selv og som gir det lille ekstra til hver gjest hver eneste dag. Det krever mye av en kokk å stå ute i frokostsalen. Vi satser knallhardt på nyutvikling år etter år. Selv om man får annerkjennelse for at noe fungerer betyr ikke det at man kan lene seg tilbake. Hos oss sitter mye av dette «i veggene». Det har blitt en bedriftskultur, sier Eliassen.

Vestlandets beste hotellfrokoster

På Vestlandet får du de beste frokostene på Scandic Seilet i Molde, Scandic Sunnfjord i Førde, Scandic Maritim Hotel Haugesund og Scandic Byparken i Bergen. Hotelldirektør Lene Mjeldheim mener nøkkelen til seieren ligger i bruken av unike matvarer fra Vestlandet, og et bredt frokosttilbud.

– Vi bruker gode råvarer, nøye utvalgt lokalmat, og vi har mye hjemmelaget på menyen. I tillegg setter de ansatte sitt personlige preg på frokosten med oppskrifter som Sam sin berømte omelett, Fonn sin C-vitamin shot og Bengt sin hjemmelagde gravlaks, sier Mjeldheim.

Nord-Norges beste frokoster

I Nord-Norge får du de beste frokostene på Scandic Ishavshotel i Tromsø, Thon Hotel Lofoten i Svolvær og Scandic Kirkenes. Dette er første gangen Scandic Kirkenes tar seiersplassen i Finnmark.

– Vi har det siste året jobbet målrettet for å servere en variert og velsmakende frokost for alle våre gjester. Uavhengig av om man har allergier, intoleranser eller er veganer eller vegetarianer skal man få et stort og variert frokosttilbud hos oss. Fylkesseieren er en inspirasjon til å bli enda bedre og viser at den jobben vi gjør settes pris på, sier Jevgeni Mlinnikov, hotelldirektør ved Scandic Kirkenes.

Fylkesvinnere og wild cards; landets beste hotellfrokost 2017

Finnmark: Scandic Kirkenes

Troms: Scandic Ishavshotel, Tromsø

Troms: Thon Hotel Harstad (wild card)

Nordland: Thon Hotel Lofoten, Svolvær

Nordland: Thon Hotel Bodø (wild card)

Nord-Trøndelag: Scandic Hell

Sør-Trøndelag: Scandic Nidelven, Trondheim

Møre og Romsdal: Scandic Seilet, Molde

Sogn og Fjordane: Scandic Sunnfjord Hotel, Førde

Hordaland: Scandic Byparken, Bergen

Hordaland: Thon Hotel Rosenkrantz, Bergen (wild card)

Rogaland: Scandic Maritim Hotel, Haugesund

Rogaland: Scandic Stavanger Airport Hotel Sola (wild card)

Hedmark: Scandic Elgstua, Elverum

Oppland: Hafjell Hotell, Gjestegården i Øyer

Oppland: Nythun Høyfjellstue (wild card)

Buskerud: Scandic Park Drammen

Telemark: Quality Hotel Skjærgården, Langesund.

Vest-Agder: Dyreparken Hotell, Kristiansand

Aust-Agder: Thon Hotel Arendal

Vestfold: Scandic Park Sandefjord

Østfold: Støtvig Hotel, Larkollen

Østfold: Refsnes Gods, Jeløya (wild card)

Akershus: Thon Hotel Oslo Airport, Gardermoen

Akershus: Scandic Oslo Airport, Gardermoen (wild card)

Oslo: Scandic St.Olavs plass, Oslo

Oslo: Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo (wild card)

Oslo: Grand Hotel Oslo by Scandic, Oslo (wild card)

Oslo: Thon Hotel Terminus, Oslo (wild card)

Oslo: Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo (wild card)

Oslo: The Thief (Nordic Hotels & Resorts), Oslo (wild card)

Du kan lese alt om kåringen av landets beste hotellfrokost gjennom tidene her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS