Fire fylkesvinnere og to såkalte «wild cards» er videre i kåringen av landets beste hotellfrokost. Her fra frokosten på Scandic Ishavshotel, fylkesvinneren i Troms. (Foto: Scandic Hotels)

Seks frokostfinalister er klare

Kåringen av landets beste hotellfrokost i 2017 er i gang. De fire første fylkesvinnerne i Twinings Best Breakfast, er klare. Dessuten har juryen plukket ut et såkalt «wild card» fra Troms og Nordland.

Publisert
Thon Hotel Harstad er med videre som et såkalt «wild card».

Fjorårsvinneren Thon Hotel Lofoten er fylkesvinner i Nordland, og Thon Hotels har også fått med seg et «wild card» fra Nordland, nemlig Thon Hotel Nordlys i Bodø. I tillegg har kjeden fått med et «wild card» fra Troms, nemlig Thon Hotel Harstad.

Men det er Scandic som har fylkesvinneren i Troms, og som dominerer kåringen av fylkesvinnere så langt. Kjeden har nemlig vinneren i tre av de fire fylkene som er klare; Scandic Ishavshotel (Tromsø, Troms), Scandic Hell (Hell, Nord-Trøndelag) og Scandic Kirkenes (Finnmark).

Frokosten på Thon Hotel Lofoten er nok en gang kåret til Nordlands beste, og skal også forsvare seieren i den landsomfattende konkurransen fra 2016. (Foto: Thon Hotels)

Fylkesvinner nok en gang

Thon Hotel Lofoten vant kåringen i 2016, og er blant de heteste favorittene til å vinne tittelen også i 2017.

Hotellet i Svolvær har holdt standarden oppe – og vel så det, og vil garantert kjempe om den gjeve tittelen når avgjørelsen faller i høst.

Nydelig utsikt fra frokostrestauranten på Thon Hotel Lofoten. (Foto: Thon Hotels)

Saken fortsetter under bildet

– Thon Hotel Lofoten jobber knallhardt hver eneste dag for å servere Norges beste frokost. Vi har en egen frokostkokk som lager omelett på bestilling for gjestene, vi serverer kaffe ved bordene og vi satser på lokale spesialiteter i tillegg til en stor og variert frokostbuffet. Vår kokk lager også små overraskelser av de beste råvarene som finnes i sesong. Vi er opptatt av å vise frem det beste Nord-Norge har å by på, både på matfronten og når det gjelder service og opplevelser. Frokosten vår er en opplevelse som vi får mye skryt for av gjestene våre, sier hotelldirektør Erik Taraldsen.

Scandic Kirkenes er fylkesvinner i Finnmark. (Foto: Scandic Hotels)

Thon Hotels har for øvrig også fått med et «wild card» videre i Troms. Thon Hotel Harstad er nominert videre for første gang.

Scandic Kirkenes for første gang

Twinings Best Breakfast regnes som uoffisielt NM i hotellfrokost. Konkurransen arrangeres årlig av Haugen-Gruppen og mer enn 400 hoteller vurderes. Scandic Ishavshotel og Scandic Hell har begge en rekke fylkesseire fra tidligere i tillegg til flere pallplasser, men for Scandic Kirkenes er dette første gangen de kan krone seg med tittelen Finnmarks beste frokost.

Scandic Ishavshotel er en gjenganger i kåringen av landets beste hotellfrokost, og bronsevinneren fra 2016 er nok en gang fylkesvinner i Troms. (Foto: Scandic Hotels)

– Dette er stort for hele teamet på Scandic Kirkenes! Frokost er noe vi virkelig satser på, og derfor er det ekstra stas å få denne anerkjennelsen, sier hotelldirektør ved Scandic Kirkenes, Jevgeni Mlinnikov.

Mlinnikov mener at det ikke er tilfeldig at Scandic Kirkenes tar sin første fylkesseier nettopp i år. – Vi har det siste året jobbet målrettet med å øke servicenivået, ha fokus på presentasjon og ikke minst servere en variert og velsmakende frokost med produkter av høy kvalitet.

Stor prestisje å være best i Tromsø

Fra frokostrestauranten på Scandic Ishavshotel. (Foto: Scandic Hotels)

I Troms, og i Tromsø spesielt, er det tøff konkurranse og stor prestisje mellom hotellene om å servere den beste frokosten. Det gir ekstra inspirasjon.

– Vi har sterke konkurrenter som hvert eneste år puster oss i nakken og ønsker å ta fylkesseieren, så det er en ekstra fjær i hatten for oss at vi på nytt befester vår posisjon som best i byen og best i fylket, sier hotelldirektør på Scandic Ishavshotel, Poul-Henrik Remmer i en pressemelding.

Frokostkokk Roger Johansen på Scandic Hell ble hedret med en egen pris i fjor. Hotellet er fylkesvinner i Nord-Trøndelag. (Foto: Scandic Hotels)

Scandic Ishavshotel har spesielt i nordlyssesongen svært mange internasjonale gjester, og det har hotellet tatt konsekvensen av.

Internasjonale gjester

Scandic Hell er Nord-Trøndelags frokostfinalist. (Foto: Scandic Hotels)

– Tilreisende fra ulike land og verdensdeler stiller andre krav til produkter og utvalg enn våre hjemlige gjester. Vi tilbyr derfor nå en mer variert frokost enn noen gang tidligere, og vi får mye skryt for utvalget vårt fra gjester fra både inn- og utland. Blant annet har en ny og stor tebuffé blitt svært populær blant britiske og japanske gjester, sier Remmer.

Hotellgjester som foretrekker kaffe blir ivaretatt blant annet med egen barista tilstede under frokosten.

Thon Hotel Nordlys i Bodø serverer byens beste frokost, ifølge juryen i Twinings Best Breakfast, og hotellet er videre i årets kåring som  «wild card». (Foto: Thon Hotels)

Trøndersk vri på Hell

Scandic Hell er også en gjenganger i Twinings Best Breakfast, og hotellet var i fjor en av fem finalister. Frokostkokk Roger Johansen ble i tillegg hedret med en egen hederspris for sitt engasjement for frokosten og sin unike og personlige kontakt med gjestene.

– Vi er svært stolte over at vi nok en gang er fylkesvinner i Nord-Trøndelag. Jeg er så heldig å ha fantastiske medarbeidere som hver dag eneste dag sørger for å gi våre gjester en unik frokostopplevelse med hyggelig og personlig service på ekte trøndersk vis, sier hotelldirektør ved Scandic Hell, Arild Vollan.

Kvalitetsstempel

Direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting, er fornøyd med at Scandic gjør nesten gjør rent bord i våre fire nordligste fylker.

– Frokost er et viktig satsningsområde for Scandic, og jeg er utrolig stolt over at satsingen bærer frukter år etter år. Vårt mål er å kunne tilby våre gjester den beste hotellfrokosten i hele Norge, og gjennom fylkesvinnerne viser vi at vi gjør nettopp det. Vår prisbelønte frokost er kun mulig takket være innsatsen til alle våre frokostkokker og servitører som står opp grytidlig hver dag for å servere våre gjester den beste starten på dagen, og det er veldig hyggelig at deres innsats anerkjennes gjennom slike kåringer, sier Morten Malting i en pressemelding.

Fylkesvinnere; landets beste hotellfrokost 2017

Disse er kvalifisert videre i Twinings Best Breakfast 2017.

Finnmark: Scandic Kirkenes

Troms: Scandic Ishavshotel, Tromsø

Troms: Thon Hotel Harstad (wild card)

Nordland: Thon Hotel Lofoten, Svolvær

Nordland: Thon Hotel Nordlys, Bodø (wild card)

Nord-Trøndelag: Scandic Hell

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Twinings Best Breakfast

* «Twinings Best Breakfast», eller «Norges beste hotellfrokost», er kåret av Haugen-Gruppen siden 2005, og arrangeres i 2017 for 13. gang.

* Konkurransen går ut på at om lag 400 hoteller over hele lander vurderes av en uavhengig jury i tillegg til Haugen-Gruppens konsulenter som består av kokker og sommelierer. Kriteriene hotellfrokostene vurderes ut i fra er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet.

* Deretter kåres fylkesvise vinnere kåres, før en jury er i sving noen måneder for å plukke ut finalistene. De tre beste hotellene inviteres til premieutdeling utpå høsten.

* Scandic Nidelven (tidligere Rica Nidelven) i Trondheim har vunnet kåringen 10 av de 12 foregående gangene. Radisson Blu Plaza Hotel vant i 2005, mens Thon Hotel Lofoten vant i 2016.

* Stephen Twining, 10. generasjon Twining, er kåringens beskytter.

* Her kan du lese alt om frokost og kåringen av landets beste hotellfrokost

Resultater Twinings Best Breakfast 2005 - 2016

Her er alle resultatene fra frokostkåringen (Twinings Best Breakfast) fra starten i 2005 til 2015.

2005: 1) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 2) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 3) Holberg Comfort Hotel, Bergen.

2006: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Grand Hotel, Oslo 3) Scandic KNA, Oslo.

2007: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim og Rica Grand Hotel, Oslo 3) Clarion Oslo Airport, Gardermoen.

2008: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Oslo Airport, Gardermoen, 3) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo og Rica Seilet Molde.

2009: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 3) Rica Ishavshotel, Tromsø.

2010: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) Rica Ishavshotel, Tromsø, 3) Engø Gård, Tjøme.

2011: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Ishavshotel, Tromsø 3) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 4) Rica Hotel Bergen. Hederlig omtale: Nythun Høyfjellstue (nyopprettet pris i 2011)

2012: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Nythun Høyfjellstue, Fagernes 3) Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo, 4) Rica Hell Hotel, Værnes

2013: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) The Thief, Oslo 3) Britannia Hotel, Trondheim og Rica Airport Hotel, Sola/Stavanger. Årets nisjepris: Nythun Høyfjellstue.

2014: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Clarion Hotel The Edge, Tromsø og Rica Ishavshotel, Tromsø

2015: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Collection Folketeateret, Oslo 3) Scandic Ishavshotel, Tromsø og Britannia Hotel, Trondheim.

2016: 1) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 2) Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo 3) Scandic Nidelven, Trondheim og The Thief, Oslo. Hederspris: Roger Johansen, Scandic Hell Hotel.

2017: ???

Powered by Labrador CMS