Amerikalinjen vant hjem prisen for beste hotell i Norge under Grand Travel Awards 2022. (Foto: Morten Holt)
Amerikalinjen vant hjem prisen for beste hotell i Norge under Grand Travel Awards 2022. (Foto: Morten Holt)

Mange priser til Choice på Grand Travel Awards

Nordic Choice Hotels vant fem priser da Grand Travel Awards 2022 ble arrangert denne uken.

Dette er prisene som Nordic Choice Hotels hentet under Grand Travel Awards på Walmans torsdag 12. januar:

* Beste hotell (Amerikalinjen i Oslo).

* Beste kjede i Norge.

* Beste kjede i Norden.

* Beste nykommer (Sommerro i Oslo)

* Årets hederspris: Torgeir Silseth (administrerende direktør). Delte prisen sammen med konserndirektør for Thon Hotel, Morten Thorvaldsen. Det er første gang på 25 år at denne prisen tildeles to personer.

* I tillegg ble Ving, som eies 40% av Strawberry Group, kåret til Årets turoperatør.

– Har stått sammen i pandemien

Torgeir Silseth.
Torgeir Silseth.

– For en fantastisk start på 2023, og avslutning på 2022. At selskapet henter hjem hele fem priser er intet annet en imponerende, og hver enkelt som jobber i selskapet og ute på hotellene våre er med på å hente hjem denne anerkjennelsen, sier Petter A Stordalen.

– Årets hederspris til Morten Thorvaldsen og Torgeir Silseth er et viktig symbol på hvordan bransjen har stått sammen under pandemien. I over 17 år har Silseth vært en av mine viktigste sparringspartnere, og at han mottar årets hederspris er vi i Nordic Choice veldige stolte av. Silseth er en bauta i den nordiske hotellbransjen, og de siste årene har han lost konsernet gjennom en svært krevende tid, fortsetter Stordalen.

Amerikalinjen – Norges beste hotell

De siste årene har Nordic Choice Hotels blåst liv i gamle bygninger med lang historie.

Amerikalinjen har gått fra å være et administrasjonsbygg og en inngangsportal for reisende som ønsket å leve den amerikanske drømmen i 1919, til å bli et av de ledende boutique hotellene i Norge med internasjonal anerkjennelse

Sommerro – Årets nykommer

Årets nykommer: Sommerro i Oslo.
Årets nykommer: Sommerro i Oslo.

Etter fem år med renovering åpnet Sommerro i høst dørene. Det som en gang var kontoret til Oslo Lysverker, har gått fra å være et bygg for de få, til en møteplass for mange. Bygget har blitt et kunstverk i seg selv, og opplevelsene mange. Her kan du spise middag og se på malerier av Per Krohg, ta et bad i ærverdige Vestkantbadet eller spise sushi med nordisk vri på Tak og nyte Oslos beste utsikt.

– Hotellgjestene verdsetter konseptene

– At Sommerro og Amerikalinjen premieres med Årets nykommer og Årets hotell, er en imponerende bragd av teamene på respektive hotell. Fra Sommerro åpnet dørene, har huset blitt fylt av både gjester og lokale, og vi er overveldet av responsen. Amerikalinjen har på sin side klart å opprettholde sin posisjon i markedet, som et unikt hotell med sjarmerende luksus og gode matopplevelser. Porteføljen av selvstendige hotellbrands har vokst kraftig de siste årene, og prisene viser at hotellgjestene verdsetter konseptene, sier Stordalen.

Årets jury har bestått av representanter fra NHO, Virke, Norsk Reiseliv, Escape, Hamarregionen, Classic Norway Hotels, Winair, Hertz og Travel News.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS