I denne undersøkelsen er det i Agder og Sør-Østlandet vi finner de som griller oftest, mens de griller minst i Trøndelag og Nord-Norge. Men her har nok vær og vind mye å si for hvor i landet man finner «supergrillerne».
I denne undersøkelsen er det i Agder og Sør-Østlandet vi finner de som griller oftest, mens de griller minst i Trøndelag og Nord-Norge. Men her har nok vær og vind mye å si for hvor i landet man finner «supergrillerne».

Slik griller vi

Nordmenn liker best pølser og burger på grillen. Og det er søringene som griller mest. Det viser en ny undersøkelse.

Gunnar Thoen, analyseansvarlig i MatPrat.
Gunnar Thoen, analyseansvarlig i MatPrat.

I en ny undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av MatPrat, kommer det frem at det er burgere, grillpølser og grønnsaker som folk flest pleier å grille. Mens på spørsmål om hva folk liker best å grille, sniker biff seg inn på tredjeplassen etter burgere og pølser.

– Det mest vanlige er å grille 1-2 ganger i uka eller oftere. Det folk liker best å grille er burger, grillpølser og biff av storfe, sier analyseansvarlig hos MatPrat, Gunnar Thoen.

De fem på topp som folk pleier å grille er:

  • Grillpølser (62 %)
  • Burger (60 %)
  • Grønnsaker (41 %)
  • Kyllingfilet (37 %)
  • Svinekoteletter/sommerkoteletter (37 %)

Hva er mest populært blant kvinner og menn?

I undersøkelsen kommer det frem noen forskjeller mellom kvinner og menn når det gjelder hva man pleier å grille

– Sammenligner vi kvinner og menn, så pleier kvinner i større grad enn menn å grille grønnsaker, kyllingfilet og vegetarprodukter. Mens menn, i større grad enn kvinner, pleier å grille burger, biffer og fileter, sier Thoen.

Hvem er «supergrillerne»?

– I denne undersøkelsen er det i Agder og Sør-Østlandet vi finner de som griller oftest, mens de griller minst i Trøndelag og Nord-Norge. Men her har nok vær og vind mye å si for hvor i landet man finner «supergrillerne», dette kan med andre ord endre seg mye fra år til år ettersom hvor sola skinner, sier Thoen.

Aldersforskjeller

– Det er de yngste (18-29 år) som griller mest, mens de over 60 år griller minst. Grunnen til at de yngste griller oftere kan være at det er sosialt, og mange av de yngre har kanskje ikke et fullt kjøkken, så det kan være praktisk å trekke ut i parken. I tillegg kan jo grilling være både lettvint og enkelt, forteller Thoen.

Grilling i Oslo

– I Oslo er det langt flere som griller andre steder enn hjemme hos seg selv, sammenlignet med resten av landet. Flere som bor i Oslo har ikke mulighet til å grille hjemme, så derfor trekker for eksempel flere ut i parker for å grille. I Oslo er også det sosiale aspektet og det at man kan grille med venner, viktigere enn resten av landet, sier Thoen.

Undersøkelsen

Gjennomført av YouGov, på vegne av MatPrat i mai 2023. Totalt 1508 respondenter/intervjuer.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS