Illustrasjon.
Illustrasjon.

Støtter kvinnelige gründere

Visa lanserte i fjor initiativet She’s Next. Nå har juryen plukket ut tre vinnere i Norge, deriblant Villbrygg, som lager alkoholfrie drikker.

Da Visa lanserte initiativet She’s Next for første gang Norge, hadde tre kvinneeide selskaper muligheten til å sikre seg hvert sitt stipend på 10 000 euro.

Formålet med initiativet er å skape bedre forhold for kvinnelige gründere. Nå har Visa valgt ut tre heldige gründere.

Les også: Lanserer stipend for kvinnelige gründere (august 2022)

Spiller avgjørende rolle

Som et betalingsnettverk med global rekkevidde og sterk lokal tilstedeværelse, spiller Visa en avgjørende rolle for å støtte handel. Med målet om å skape mer inkluderende og bærekraftige økonomier, ønsker Visa å styrke enkeltpersoner, bedrifter og lokalsamfunn i hele Norden og Baltikum.

I løpet av høsten kunne kvinnelige gründere og småbedriftseiere søke om stipendprogrammet Visa She's Next – et stipendprogram med mål om å øke synligheten for kvinnelige gründere og forbedre tilgangen til ekstern finansiering. I potten var tre stipender, hver bestående av 10 000 euro, og et år med personlig coaching gjennom den globale finansieringsplattformen IFundWomen.

For å kunne å søke om tilskuddet må selskapet være registrert i Norge, ha vært aktivt i minst ett år, ha en fysisk eller digital tilstedeværelse og ha kvinnelig eierskap på minst 51 prosent. Da søknadsperioden gikk ut 30. september 2022, hadde mange bedrifter fra hele landet sendt inn søknader.

– Det har vært en fantastisk responsen på tiltaket. She's Next er en viktig del av Visas forpliktelse til å støtte gründere og småbedriftseiere, og hjelpe dem med å akselerere og vokse. Styrken til vårt globale betalingsnettverk, kombinert med lokalkunnskap, gir oss muligheten til å bidra med viktige verktøy og ressurser som lar flere kvinnelige gründere ta virksomheten et steg videre, sier Bente Iren Josefsen, landssjef for Visa for Norge, Danmark og Island.

Vinnerne

En lokal Visa-jury har nå valgt ut tre stipendmottakere i Norge. Mottakerne av She’s Next 2022-stipendene er presentert nedenfor.

Villbrygg

Villbrygg lager kompromissløse alkoholfrie drikker som kan nytes slik vi vanligvis liker alkohol. De inspirerer til å gjøre det lettere for folk å ta gode valg uten å gå på akkord med smak og opplevelse ved å tilby smakfulle, komplekse alkoholfrie drikker basert på nordiske ville planter, urter og bær. De velger alltid ekte råvarer, økologiske eller ville, og så mye lokalt som mulig. Villbrygg bruker ingen kunstige tilsetningsstoffer. For å øke tilgangen til lokale råvarer, oppretter de et landsdekkende nettverk av økologiske bønder og urbane hager.

Flor

Flor er fine og funksjonelle arbeidsklær for kvinner i aktive yrker. Siden 2018 har de levert klær som gjør kvinners arbeidsdager enklere og bedre. Ideen startet i landbruket, men nå bruker stadig flere klærne i barnehager, skoler, varehus, og innenfor transportbedrifter. Vinteren 2023 kommer Flor endelig med synlighets- og håndverksklær designet for damer. Flor handler like mye om likestilling som om klær, og de vil være med på å designe verden for kvinner.

Smart Organisering & Design

Janne Nesset-Kristiansen startet eget firma ved siden av full jobb i 2017 hvor hun holdt organiseringskurs på nett og delte inspirasjon gratis. I dag går Janne og teamet hennes inn i familiers hjem og hjelper dem med å rydde, sortere og organisere alt i et system, slik at de kvitter seg med alt de ikke trenger og sender det til gjenvinning. Familiene opplever at de får en helt ny hverdag, full oversikt over tingene sine, sparer penger og har mer tid til hverandre og det de trives med.

Driver du et selskap i Norge, og er interessert i å søke på Visas stipendprogram She's Next? Initiativet kommer tilbake senere denne våren. Følg med på https://www.visa.no/run-your-business/shes-next.html for mer detaljert informasjon om registrering, frister og kriterier for deltakelse.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS