Karoline Amb (fra venstre), Oddrun Merete Sagevik, Anne Rustad, Jo Jordet, Bente Ekeberg Bodin og Frank Asle Mathisen gleder seg til å ta imot publikum under årets Midt i matfatet. (Foto: Midt i matfatet)
Karoline Amb (fra venstre), Oddrun Merete Sagevik, Anne Rustad, Jo Jordet, Bente Ekeberg Bodin og Frank Asle Mathisen gleder seg til å ta imot publikum under årets Midt i matfatet. (Foto: Midt i matfatet)

Samler mattradisjonene fra hele Innlandet i Vikingskipet

Innlandets store mat- og landbruksfestival arrangeres i Vikingskipet 16. til 18. september. – Her blir det noe for enhver smak til hele familien, sier prosjektleder Bente Ekeberg Bodin i Hamar Olympiske Anlegg.

Publisert

Midt i matfatet ble arrangert for første gang i 2014, og har siden da vokst i både utstiller- og publikumstall.

Samler Innlandet i Vikingskipet

Nytt av året er en stor stand for regionene hvor kokker skal lage og selge smaksprøver til publikum. Her kommer det til å bli mye godt fra hele fylket.

– Vi samler rett og slett matkultur fra hele Innlandet i Vikingskipet, sier Bente Ekeberg Bodin.

Hele verdikjeden er representert

Anne Rustad i Innlandet Bondelag forteller om viktigheten av å få fram hele næringskjeden. Sammen med samvirkebedriftene Tine, Nortura og Felleskjøpet vil de ha en stand med både aktiviteter og informasjon om hva som skal til for å få maten på bordet. Her kan du prøve både å male ditt eget mel, og melke ei «ku».

Variert program fra fredag til søndag

Karoline Amb og Bernt Torp, kjent fra Allsang på Tjuvholmen, kommer for å lage god allsangstemning fredag ettermiddag.

– Hvorfor ikke samle gjengen til trivelig avslutning på arbeidsuka samtidig som det finnes et hav av muligheter for å kjøpe med seg noen godsaker hjem til helga, sier Karoline Amb.

Aktiviteter, konkurranser og kurs er en stor del av Midt i matfatet. NM i potetskrelling arrangeres for tredje gang. Oddrun Merete Sagevik fra Hedmark Bygdekvinnelag har organisert kvalifiseringer i flere fylker, og det ryktes om busser med heiagjenger fra både Vestfold og Akershus til selveste finalen på lørdag.

En konkurranse av det mer «hete» slaget står Frank Asle Mathisen for. Det blir Chili Challenge, og av erfaring blir dette et hett innslag.

Har du lyst til å lære deg å lage spekeskinke, spekepølse eller vanlige pølser? På en folkelig og nedpå måte presenterer pølsemaker Hallgerd Tronsmoen hvordan du og jeg tar spekemat- og pølseproduksjon til eget kjøkken. Ronny Olsbø viser hvordan du kan få det møreste kjøttet fra de ikke fullt så møre stykningsdelene.

Jo Jordet fra Lom Bryggeri er en av bryggeriaktørene som kommer til Vikingskipet.

– Bryggeriene i Innlandet har et veldig godt samarbeid, og vi har gått sammen om konseptet «øl og fjøl» under Midt i matfatet. Her blir det øl fra flere bryggerier og tilhørende mat med passende smaker til lyse og mørke ølsorter.

Opplevelser for barna hele helgen

– Barna kan hele helgen boltre seg i aktiviteter som ponniridning, matlaging med Geitmyra Matkultursenter, traktorkjøring og mye mer. Programmet for Midt i matfatet ligger på festivalens hjemmesider, så der kan man finne ut hva som skjer gjennom hele helgen, sier Bente Ekeberg Bodin.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS