Scandic Hotels åpner hotell i Voss i januar 2020. (Illustrasjon: Scandic Hotels)

Scandic til Voss

Scandic Hotels har tegnet en avtale med Rom Eiendom, som medfører at hotellkjeden skal drive et nytt hotell på Voss, som etter planen skal åpnes i januar 2020.

Publisert
Scandic Voss får 216 rom når det åpnes i 2020. (Illustrasjon: Scandic Hotels)

Når hotellet åpnes, blir dette Scandics niende hotell i Hordaland. Det blir også det største hotellet på Voss.

Hotellet får 216 rom, restaurant, bar og møtefasiliteter for 350 personer.

Fra venstre Trond Rusten, prosjektdirektør i Bane NOR Eiendom, Svein Arild Steen-Mevold, adm. dir Scandic Hotels Norge, Connie Nyhaven, prosjektleder Bane NOR Eiendom, Tore Odfjell, daglig leder Odfjell Eiendom og Hans Erik Ringkjøb, ordfører Voss kommune. (Foto: Scandic Hotels)

Skal «smelte inn» i byen

Hotellet skal etableres i sentrum av byen, og Scandic Voss skal bygges slik at det skal «smelte inn» i arkitekturen i den eldre delen av byen.

Det skal være spesialtilpasset to målgrupper: Fritidsgjester og yrkesgjester/konferansegjester.

Scandic Voss skal designes av Dark Arkitekter, men utbyggere er Bane NOR Eiendom and Odfjell Eiendom.

Dark har hentet inspirasjonen fra gammel, vestlandsk byggeskikk og materialbruk, men hotellet vil likevel fremstå som moderne. Det vil bli utstrakt bruk av stein og tre, begge miljøvennlige og klimanøytrale materialer.

Vekst i vest

Vestlandet er en viktig region for Scandic og hotellkjeden har utviklet seg sterkt i denne landsdelen de siste årene. Voss utmerker seg som et område med solid vekst, hvor hotellovernattingene økte med 11 prosent i 2017. Dessuten ligger Voss i nærheten av Flåm og vakre Nærøyfjorden som står på UNESCOs verdensarvliste.

– Vestlandet er et svært viktig satsingsområde for Scandic. Med det nye hotellet på Voss befester vi posisjonen vår ytterligere som den ledende hotellkjeden i vest, og kan imøtekomme den voksende etterspørselen fra gjestene. Særlig stor er interessen blant utenlandske turister, disse står i dag for 52 prosent av overnattingene på Voss, sier Steen-Mevold.

– Scandic Voss forsterker vår sterke stilling på Vestlandet, sier konsernsjef for Scandic Hotel Group, Even Frydenberg.

Høysesong sommer som vinter

Voss er en populær destinasjon for friluftentusiaster både sommer og vinter. Om sommeren arrangeres den populære Ekstremsportveko, og som Vestlandets skimetropol, tiltrekker Voss seg turister fra både Bergen og utlandet. Som nærmeste nabo vil hotellet få en splitter ny gondolbane som frakter gjester nærmest fra hotelldøra til skibakkene og fjellet. Gondolens toppstasjon vil ligge på 820 meter over havet og turen til fjells tar under syv minutter. Gondolen vil gjøre Voss til en enda mer attraktiv friluftdestinasjon uansett årstid.

Voss. (Illustrasjon: Scandic Hotels)

Ordfører i Voss, Hans-Erik Ringkjøb gleder seg til at økt hotellkapasitet skal løfte Voss ytterligere som en attraktiv reiselivsdestinasjon.

– Gjennom det nye hotellet vil Voss i enda større grad utmerke som et helårsreisemål. Med merkevaren Voss i ryggen, med vår unike plassering midt mellom Hardanger- og Sognefjorden, og med enda større hotellkapasitet, vil nye markeder åpne seg, sier Ringkjøb.

– Voss har et spennende utviklingspotensial og vi gleder oss til å være med på reisen sammen med lokalbefolkningen. Vår ambisjon er å bidra til å trekke enda flere turister til Voss og skape ringvirkninger for lokalt næringsliv i form av arbeidsplasser og verdiskaping, sier Steen-Mevold.

Første hotellkjede i Voss

Hotellet blir det første på Voss som skal drives av en stor hotellkjede.

Andre kjente hoteller i byen er Fleischer’s Hotel (De Historiske Hotel & Spisesteder) og Park Hotel Vossevangen. Sistnevnte hotell vant nylig kåringen «Norges beste vinkart».

Les også: Fra Scandic Bergen Airport til Scandic Kokstad

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS