Refsnes Gods

Refsnes serverer frokosten i Paviljongen

Refsnes Gods har flyttet frokost- og lunsjserveringen ut av hotellet og inn i Paviljongen ute i hagen. – Vår frokost skal være reisen verdt, påpeker adm. direktør Eivind K. Schøyen.

Publisert

Ny frokostservering på Refsnes Gods. Fra venstre kjøkkensjef Gunnar Kriening, administrerende direktør Eivind Schøyen og sommelier Heidi Iren Hansen. (Foto: Morten Holt)

Der serveres det nå en oppgradert frokost, og hvis gjestene ønsker det, er det også mulig med et kaldt glass hvitvin eller champagne til frokostretten.

Frem til i oktober i fjor, har frokostserveringen på Refsnes foregått i Restaurant Munch, men for å frigjøre denne salen og for å utnytte Paviljongen ned mot Oslofjorden enda bedre, ble frokost og lunsj flyttet dit i fjor høst.

1,5 millioner kroner er investert i nyskapningen.

Nye muligheter

– Dette gir oss helt nye muligheter, både med tanke på frokost og lunsj, men også med tanke på restauranten, som nå kan rendyrkes som en middagsrestaurant.

- Før serverte vi tre måltider i samme rom, med de begrensningene det gir, forteller hotelldirektør Eivind K. Schøyen, som legger til at de har arbeidet i to år med planene.

Frisk luft på morgenkvisten

Sommelier Heidi Iren Hansen og administrerende direktør på Refsnes Gods, Eivind Schøyen. (Foto: Morten Holt)

Etter at den nye frokosten ble iverksatt på Refsnes Gods har gjestene fått muligheten til å tilbakemeldinger skriftlig på nyskapningen, og de er stort sett bare positive.

– Selvfølgelig er det noen som reagerer på at de må gå 20 meter

Gangveien som fører fra hotellet til Paviljongen, der frokosten på Refsnes Gods nå serveres. (Foto: Morten Holt)

utendørs før de kan få frokost, men kanskje har vi godt av litt frisk luft på morgenkvisten? Men for oss er det riktig å få alle tilbakemeldinger, slik at vi kan finpusse konseptet og om vi er på rett vei, sier Schøyen.

Varme under gangveien

Det er varmekabler under den steinlagte gangveien fra hotellresepsjonen og ned til Paviljongen. Dessuten er hvert rom utstyrt med paraplyer – hvis det skulle være nødvendig. Videre står det stativer med paraplyer ved ut og inngangsdørene. Det vurderes også overbygning.

– I Paviljongen er det også en fantastisk utsikt utover fjorden. Det hele blir er en god start på dagen! mener Schøyen og ikke minst å sitte ute på vår og sommerdagene.

Lite, men delikat

Fra det nye kjøkkenet i Paviljongen på Refsnes Gods. Kristian Ark og Gunnar Kriening i aksjon. (Foto: Morten Holt)

Det er ikke noe bugnende utvalg på frokostbordet, slik du ser på hoteller med hundrevis av rom, men du finner likevel alt.

Vi må tilpasse det i forhold til proposisjonene. Vi er tross alt et hotell med bare 61 værelser, sier Eivind Schøyen. (Foto: Morten Holt)

– Vi må tilpasse det i forhold til proposisjonene. Vi er tross alt et hotell med bare 61 værelser, og har i gjennomsnitt mellom 60 og 100 frokostgjester hver dag, og har derfor vektlagt at det skal ligge lite fremme, men at det som tilbys skal være ekstra delikat. Videre kastes det så alt for mye mat i dagens samfunn. Vi supplerer heller ofte, og ved behov, sier Schøyen, som også legger til at hver frokostgjest får sin egen presskaffe- eller tekanne de kan velge mellom tre forskjellige te eller kaffe sorter.

Nye menyer og logoer

Heidi Iren Hansen med den nye frokostmenyen på Refsnes Gods. (Foto: Morten Holt)

Internt er det utformet nye menyer og logoer. Selv Tines juice har fått Refsnes’ logo og den er i tillegg til den ferskpressede juice som tilbys.

– Vi tilbyr også frokost à la carte. Våre frokostkokker i det åpne kjøkkenlandskapet lager det du ønsker. Målet er at frokosten skal være reisen verdt, ”reisen” de 20 meterne fra hotellet og ned til Paviljongen. Her kan du bestille pannekaker, vafler, omelett, bircher muesli, engelsk eller amerikansk frokost fra egen a la carte meny, i tilegg til den rikholdige buffeen.

Lokalt, norsk og hjemmelaget

– Vi legger stor vekt på at det vi tilbyr skal være hjemmelaget, sier kjøkkensjef Gunnar Kriening.

Paviljongen (til venstre), der frokosten nå serveres. (Foto: Heidi Fjelland)

Han forteller at en stor andel av råvarene kommer fra A. Idsøe AS i Rogaland.

– Tilbudet skal være variert og sunt, og vi forsøker også å ha en del lokale råvarer fra Østfold, som laks fra Engelsviken og honning fra Tveter Bigård. Dessuten tilbyr vi minst sju brødsorter hver eneste morgen, forklarer Kriening, som også lager alle de forskjellige syltetøy typene på buffeen, som faktisk kan kjøpes mens du inntar dagens første måltid i frokostrestauranten.

Les hele saken i Horeca nummer 1 2010

Bli abonnent på Horeca nå

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS