Den nye restaurantbyen

LEDER: Mange av de beste skiløperne kommer fra Trøndelag, og da status ble gjort opp etter cup- og serieslutt, er det nok en gang Trondheim som har Norges beste fotball-lag. Men nå er trønderbyen i ferd med å feste kokke- og restaurantgrepet også.

Publisert

Lederartikkelen er hentet fra Horeca 7/2015 - Skriv inn kommentarer nederst på siden.

Christopher W. Davidsen, Norges nye Bocuse d’Or-deltaker, er ikke trønder, men det er der han har etablert seg som konsernkjøkkensjef for flere av byens bedre restauranter – og det er der han har hatt tilhold både som vinner av Global Chef Challenge 2014 og av Årets kokk 2015.

Trondheim er i ferd med å bli en restaurantby – og tar opp kampen med Stavanger og Oslo. Fra før er vi mest kjent med Credo og To Rom og Kjøkken, men konkurransen er blitt hardere de siste årene. I den nylige utgivelsen av White Guide Nordic kom også Folk & Fe med på listen, men det vil ikke overraske oss om antallet vil fordoble seg neste gang guiden gis ut.

Bare fra sommeren 2015 til sommeren 2016 etableres det nemlig 16 nye restauranter i byen, og flere av dem byr på meget gode mat- og drikkeopplevelser. Og det er flere spennende prosjekter på gang.

Du kan lese mer om dette i den første utgaven av magasinet Horeca i 2016 – der vi har satt søkelyset på akkurat Trondheim.

Noe av skylden for den rivende utviklingen i byen skal Rica Nidelven – nå Scandic Nidelven, ha. Helt siden Bjarte Gjerde & co satset på frokosten på hotellet i 2003, har kjøkkenet på Nidelven vært et attraktivt sted å blomstre for kokkene.

Det har ført til at det i dag arbeider et sted mellom 50 og 60 kjøkkensjefer, kokker og servitører – alle med bakgrunn fra Nidelven, på andre restauranter i trønderhovedstaden. Én av dem er nevnte Christopher Davidsen.

Mange av dem arbeider også på Gjerdes nye prosjekt, NordØst Food & Cocktails, som ledes av hans siste kjøkkensjef på Nidelven, Lars Erik Vesterdal. En av hans andre tidligere kjøkkensjefer på samme sted, Morten Rathe, leder Restaurant Caya like i nærheten.

Det vil overraske oss hvis ikke begge restaurantene er med i White Guide Nordic neste år, og kanskje bør Michelin-inspektørene også se litt nord for Sinsen-krysset før de skal drysse noen stjerner i 2016.

Morten HoltRedaktør

Powered by Labrador CMS