Ny vinsatsing i Horeca

Fra og med dette nummeret blir Svein Lindin (42) og Tor Frostmo (66) nye vinskribenter i Horeca og på vår nettside Horecanytt.no.

Publisert

Målet er å heve nivået på vinstoffet – spesielt med tanke på våre produktomtaler av vin, der vi så langt det lar seg gjøre vil bringe deres smaksnotater og bedømning av hver enkelt vin vi omtaler.

Men duoen, som driver nettstedene Vinofil.no, Blienvinkjenner. no og Vinforedrag.no, som begge er utdannet sommelierer, har drøssevis av erfaring på området og som er lidenskapelig opptatt av druedrikken, vil også skrive lengre og dyperegående reportasjer om både vin og vinområder.Artikler som vil være spesielt interessant for bransjen, og som kan danne et nyttig bakteppe for alle ansatte i barer, restauranter og hoteller, som for eksempel innkjøpere, servitører og bartendere. I dette nummeret har Frostmo og Lindin tatt for seg Bordeauxregionen i Frankrike.

Vin er uten tvil blitt et sentralt og viktig produkt for alle som driver i hotell- og restaurantbransjen. Fra et mindre salgsvolum på både 60-, 70- og 80-tallet, har nordmenns interesse for vin ført til at druedrikken nå er svært populær her til lands.

I 2010 ble det solgt 72,9 millioner liter vin i Norge, 1,6 millioner liter mer enn året før. Og salgsvolumene bare øker. Til sammenligning drakk hver nordmann i 2000 gjennomsnittlig 13,5 liter vin. I fjor var gjennomsnittet 18,5 liter.

I denne utgaven kan du også lese om Sebastian Bredal. Han er en av tre i Norge med tittelen Master of Wine, en tittel han fikk i fjor. Denne høsten presenterer han sin første vin, den første i vinserie han har på gang. Les mer om hans spennende lansering av Master’s Collection, en boksvin fra USA, på vinsidene i bladet. For å bli enda bedre kjent med våre nye vinskribenter, kan du også lese portrettet, eller rettere sagt ”dobbeltportrettet”, i denne utgaven. Der kan du blant annet lese at en av våre nye vinskribenter er tilnærmet avholdsmann.

Vi håper med dette å heve bladets kvalitet ytterligere, og ønsker alle våre abonnenter god lesning i tiden som kommer!

Morten Holt Redaktør

Denne ledereartikkelen er hentet fra Horeca nummer 5 2011.

Horeca 5/2011

Bestill abonnement på Horeca her

- eller last ned bladet elektronisk her

"
Powered by Labrador CMS