Morten Andersen ble Arktisk Kokk 2008
Morten Andersen fra Henningsvær Bryggehotell gikk helt til topps og ble Arktisk kokk 2008. Kåringen fant sted i forbindelse med Arena Nord i Bodø.
Andersen deltok for tredje gang, og etter to andreplasser i konkurransen tidligere kom endelig seieren. Han representerte Lofoten sammen med Einar Hallsteinsen fra restaurant Du Verden i Svolvær.
Begge de to dyktige kokkene hadde nok kunne tenkt seg med tid til å øve seg, men i Lofoten er det fortsatt hektisk på restaurantene både på dagtid og kveldstid, skriver Lofotposten.
Klippfisk av sei
Begge tok utfordringen å få til en god komposisjon med det nye råstoffet, som var klippfisk av sei.
- Seien har en noe annen konsistens og smak enn torsken. Derfor blir det spennende å utvikle en sammensetning til dette råstoffet, uttaler Andersen til avisen.
Hval til forrett
Foruten klippfisk av sei som hovedrett, serverte kandidatene hval til forrett, samt en dessert av blåbær og solbær.
De tre øvrige deltakerne i mesterskapet var Bjarne Breivik fra Ekspedisjonen Restaurant i Nyksund, Marius Jackobsen fra Vertshuset Skarven i Tromsø og Eirik Larsen fra hurtigruteskipet Midnattsol.