Påskevin2011 (7)
Påskevin2011 (7)

Påsken er boksvinens høytid

Påsken er uten tvil boksvinens høytid. Her er et knippe nye boksvarianter som er lansert i løpet av ettervinteren, og som med fordel kan nytes sammen med påskelammet eller andre retter i påskehøytiden.

Publisert

Boksvin til påske.

Da Luca Barbera - FreshCash

Land/distrikt: Italia/Piemonte

Produsent:MGM Mondo del Vino

Druer: Barbera (100 %)

Alkohol: 13,5 %

Serveringstemperatur: 16-18 grader

Passer til: Rødt kjøtt, pastaretter og vellagrede oster, men kan også drikkes uten matfølge.

Pris: 310 kroner (Vinmonopolet)

Webside norsk importør: www.bestcellars.no

Da Luca Primitivo Merlot

Land/distrikt: Italia/Puglia

Produsent: MGM Mondo del Vino

Druer: Primitivo (60 %), Merlot (40 %)

Alkohol: 14 %

Serveringstemperatur: 16-18 grader

Passer til: Alt av rødt kjøtt, grillmat, storfe, lam og vilt. Også en vin som passer til vegetarretter.

Pris: 380 kroner (Vinmonopolet)

Webside norsk importør:www.bestceallars.no

Mezzomondo Negroamaro

Land/distrikt: Italia/Salento-Puglia

Produsent: MGM Mondo del Vino

Druer: Negroamaro (90 %), Primitivo (10 %)

Alkohol: 13,5 %

Serveringstemperatur: 16-18 grader

Passer til: Rødt og lyst kjøtt, lam, krydrede pastaretter, ost

Pris: 350 kroner (Vinmonopolet)

Webside norsk importør:www.bestcellars.no

Masi Modello delle Venezie Rosso 2009

Land/distrikt: Italia/Venezie

Produsent: Masi

Druer: Refosco (70 %), Raboso Veronese (15 %), andre lokale druer (15 %)

Alkohol: 12 %

Serveringstemperatur: 16-17 grader

Passer til: Pasta, pizza, lyst kjøtt, grillet kjøtt, ost.

Pris: 355 kroner (Vinmonopolet)

Webside norsk importør: www.stenblom.no

Feudi di San Marzano Negroamaro

Land/distrikt: Italia/Puglia

Produsent: Feudi di San Marzano

Druer: Negroamaro (100%)

Alkohol: 13 %

Serveringstemperatur: 16 grader

Passer til: Pasta, pizza, rødt kjøtt, lam, svin, vil, ost.

Pris: 325 kroner (Vinmonopolet)

Webside norsk importør:www.stenblom.no

Flor del Montgo

Land/distrikt: Spania/Yecla

Produsent:Vinnico Export

Druer: Monastrell (80 %), Shiraz (14 %), Merlot (6 %)

Alkohol: 14 %

Serveringstemperatur: 16-18 grader

Passer til: Grillmat, gryteretter, rødt kjøtt, pasta, smaksrike oster

Pris: 360 kroner (Vinmonopolet)

Webside norsk importør:www.bestcellars.no

Clearwater Sauvignon Blanc 2010 (hvitvin, 2 l)

Land/distrikt: New Zealand/Marlborough

Produsent: Yealands Estate Wines

Druer: Sauvignon Blanc (100 %)

Alkohol: 12,7 %

Serveringstemperatur: 8-10 grader

Passer til: Fisk, skalldyr, lyst kjøtt eller som aperitiff.

Pris: 299 kroner (Vinmonopolet)

Webside norsk importør:www.stenblom.no

"
Powered by Labrador CMS