Illustrasjonsfoto: Morten Holt
Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Høring - krav til klimavennlig mat og lærlinger i anskaffelser av måltidstjenester

Divisjon for offentlige anskaffelser i DFØ ønsker å nå bredt ut til kantineleverandører av ulik størrelse, som ønsker å levere sine tjenester til offentlige virksomheter. Det ligger nå ute på høring et forslag til tre krav til klima og ett krav til bruk av lærlinger.

DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) er statens fagorgan for offentlige anskaffelser, der de blant annet veileder offentlige innkjøpere i Norge om hvordan de kan gjøre mer klima- og miljøvennlige anskaffelser.

– Jeg jobber med å utvikle standardformulerte krav til klimavennlige mat i kantinetjenester, og vi har nå ute på høring et forslag til tre krav til klima og ett krav til bruk av lærlinger, melder rådgiver Victoria Stokke i divisjon for offentlige anskaffelser (avdeling for bærekraft og innovasjon) i DFØ.

Se høringsforslaget her

Høringsfristen for disse kravene er 15. august.

Flere nye krav

– Det kommer også flere krav som er rettet mot kantiner/måltidstjenester (blant annet til matsvinn). Vi har en informasjonsside, hvor man kan registrere seg for å få varsler om nye høringer innen måltidstjenester, melder Stokke.

Se informasjonssiden der du kan registrere deg her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS