Gamlebyen Hotell i Fredrikstad er ett av de nye medlemmene i De Historiske Hotel og Spisesteder. (Foto: Morten Holt)
Gamlebyen Hotell i Fredrikstad er ett av de nye medlemmene i De Historiske Hotel og Spisesteder. (Foto: Morten Holt)

Nye medlemmer i De Historiske

De Historiske Hotel og Spisesteder hadde 42 henvendelser om medlemskap i 2018. Ni av dem kom gjennom nåløyet.

Publisert
De Historiske har fått sitt andre sted i Lofoten; Nusfjord Arctic Resort. (Foto: De Historiske/Nusfjord Arctic Resort)
De Historiske har fått sitt andre sted i Lofoten; Nusfjord Arctic Resort. (Foto: De Historiske/Nusfjord Arctic Resort)

Vi har tidligere omtalt at Hotel Klubben og Britannia Hotel er blant de nye medlemmene, men her er oversikten over alle:

Nusfjord Arctic Resort (Nusfjord, Lofoten, Nordland)

Gamlebyen Hotell (Fredrikstad, Østfold)

Victoria Hotel (Stavanger, Rogaland)

Hotel Klubben (Tønsberg, Vestfold)

Straand Hotel (Vrådal, Telemark)

Grand Selskapslokaler (Bergen, Hordaland)

Kalfaret Brygghus (Bergen, Hordaland)

Gamleposten 5444 (Espevær, Bømlo, Hordaland)

Britannia Hotel (Trondheim, Trøndelag)

Les mer om hvert enkelt sted lengre ned i saken

Les også: Hotel Klubben til De Historiske

Les også: Britannia Hotel inn i De Historiske

Befester posisjonen

– Med disse nye medlemmene vil posisjonen til De Historiske bli ytterligere befestet. Våre hoteller og spisesteder tilfredsstiller i sum våre 798 kriterier for «historisk kvalitet» med fokus på grunnpilarene «historisk» og «vertskapsrollen», skriver administrerende direktør i De Historiske, Nils Henrik Geitle, i en pressemelding.

«Det kreves testing med tanke på kvalitetsstandard for historisk kvalitet og sterke referanser fra markedet for å bli tatt opp som medlem. De Historiske Hotel og Spisesteder er et kvalitetsmerke – et løfte om en helt bestemt opplevelseskvalitet for alle gjester som besøker medlemmene. Responsen fra kvalitetssøkende målgrupper, både fra et sterkt gjenkjøpende hjemmemarked – men også fra et økende internasjonalt turistmarked med betalingsvilje viser at gruppens fokus på kvalitet gir resultater», heter det i en pressemelding fra De Historiske.

Salgsøkning

De Historiske opplevde i 2018 en formidabel salgsvekst med en økning på 31 % i markedet for ferie/fritid, og alle signaler tilsier en videre vekst i dette markedet i 2019.

De Historiske er også i gang med en nysatsning som kurs- og konferanseleverandør som skal gi unike opplevelser for møtemarkedet. Responsen fra bedriftskundene er stor og DHHS ser frem til den videre utviklingen i denne satsingen.

Nusfjord Arctic Resort

Gamlebyen Hotel. (Foto: De Historiske)
Gamlebyen Hotel. (Foto: De Historiske)

Nusfjord Arctic Resort er en unik destinasjon med beliggenhet i den tradisjonsrike og sjarmerende fiskelandsbyen Nusfjord i Lofoten. Det nye resortet er åpent året rundt slik at du kan oppleve alt mellom den forlokkende midnattssolen om sommeren og det spektakulære nordlyset om vinteren. Nusfjord Arctic Resort har 21 tradisjonelle rorbuer i fiskeværet, hver med sin egne lille historie og liv. Rorbuene er utstyrt og skreddersydd for å gi deg den beste opplevelsen Lofoten har å tilby, og veggene er fylt med gjenstander som gir et innblikk i det klassiske fiskeværet.

Nusfjord Arctic Resort har kapasitet på opptil 140 gjester i møte- og konferansesammenheng, og tilbyr også skreddersydde pakker for bryllup og andre spesielle anledninger.

Victoria Hotel. (Foto: De Historiske)
Victoria Hotel. (Foto: De Historiske)

Les mer om Nusfjord Arctic Resort her

Gamlebyen Hotell

Gamlebyen Hotell ligger Gamlebyen i Fredrikstad, Nord-Europas best bevarte festningsby. Hotellet ligger i Graffgården i Det tolvte kvartalet. Utenfor døren finner du små unike butikker, gallerier, museer og hyggelige cafeer. Frokost serveres i den gamle prestegården, Gamlebyen Gjestgiveri rundt hjørnet. Gamlebyen Hotell kan bespise cirka 100 gjester til middag hos Gamlebyen Gjestgiveri. Hotellet har 15 historiske rom med bad, samt en suite på hotellet og en privat suite på Kongs Torv. Det er møtefasiliteter for opptil 50 personer i klasserom, og opptil 100 personer i kino-oppsett.

Les mer om Gamlebyen Hotel her

Straand Hotel. (Foto: De Historiske)
Straand Hotel. (Foto: De Historiske)

Victoria Hotel, Stavanger

Victoria Hotel ligger i Stavanger sentrum. Hotellet er over 100 år gammelt og ærverdig bygg i nyrenessansestil. Det er totalt 101 rom, restaurant og bar. Hotellet er et forretningshotell med mye kurs og konferanse, selskaper, men også individuell ferie/fritids- og turoperatørtrafikk om sommeren. Bankettsalen på Victoria Hotel er en historisk institusjon i rogalandshovedstaden. Da hotellet ble innviet 14. juli 1900 samlet fiffen i byen seg til den første festen under lysekronene i den storslåtte salen. Dette var et lokale byens befolkning aldri hadde sett maken til.

Grand Konferanse- og Festlokaler. (Foto: De Historiske)
Grand Konferanse- og Festlokaler. (Foto: De Historiske)

Les mer om Victoria Hotel her

Hotel Klubben

Kalfaret Brygghus. (Foto: De Historiske)
Kalfaret Brygghus. (Foto: De Historiske)

Ved velkjente Tønsberg Brygge, helt nede ved kanalen og med sentral beliggenhet i Norges eldste by, ligger Hotel Klubben. Et hotell kjent i hele Norge grunnet sin rikholdige showhistorie. Fra 1968 har sommershowene rullet på Klubben. Med tårnet på Slottsfjellet ruvende ved hotellets side kan man også føle den enda eldre historiens nærhet ved et opphold her. Slottsfjellet er stedet er Baglerne ble beleiret og beseiret av Birkebeinerne i 1201. En viktig del av norsk historie. I kvartalet Klubben befinner seg i har det siden seilskutetiden blitt drevet overnattingsvirksomhet og vertshus.
Kapasitet til 650 personer i den største salen, samt 12 møterom.

Gamleposten 5444. (Foto: De Historiske)
Gamleposten 5444. (Foto: De Historiske)

Les mer om Hotel Klubben her

Straand Hotel

Straand Hotel ligger i Vrådal i Telemark, og familien har kontinuerlig utviklet produktet. Straand har sin historie tilbake til 1864, da Kari og Olav Straand begynte med skysstasjon i Vrådal. Bygget med to rom og hems er bevart i et tun sammen med et eldre stabbur med elementer flere 100 år tilbake. Reisende ble gitt husrom og etter hvert som hest ble til bil og buss, ble husrom til hotell.

I dag er det femte generasjon som har den daglige ledelse, Elin og Sigmund Straand, med far Johan Straand som aktiv styreleder. Hotellet har 125 rom, stor konferansekapasitet med plenumsal til 400 i klasserom, svømmehall, vinkjeller og om sommeren en flott terrasse med servering og utsikt over Nisser. Veteranbåten M/S Fram fra 1909 er i dag kjernen i aktivitetstilbudet. M/S Fram ble omfattende restaurert og bygget om i 1987, og driftes og eies av Straand. I dag seiler den på Nisser fra mai til oktober i en fantastisk innlandsskjærgård med Nord-Europas høyest beliggende sluser. Båten er sertifisert for 90 passasjerer, seiler i rute- og chartertrafikk.

Grand Konferanse- og Selskapslokaler

Grand Konferanse- og Festlokaler har særegne lokaler kjennetegnet av tradisjon og eleganse – midt i hjertet av Bergen. Lokalene, som er nyrenovert og oppgradert med førsteklasses teknisk utstyr, ble en del av De Bergenske i 2018. De historiske omgivelsene med Knag-møbler og Frescomalerier, sammen med topp moderne fasiliteter gjør lokalene til noe helt spesielt. Enestående akustikk, sammen med topp moderne belysning og ventilasjon gjør lokalene svært godt egnet til å arrangere alt fra bryllup og jubileumsfeiringer til banketter, møter og konferanser. Vår viktigste oppgave for deg som gjest er å skape minnerike opplevelser. Gjennom gode matopplevelser, engasjert vertskap og tilrettelegging sørger vi for uforglemmelige øyeblikk å se tilbake på. Stedet tilbyr fem unike lokaler med kapasitet i Festsalen på opptil 300 personer i kinooppsett.

Les mer om Grand Konferanse- og Selskapslokaler her

Kalfaret Brygghus

Kalfaret Brygghus har lokaler i industrielle og historiske omgivelser. Det ligger på historisk grunn, i Hansa Bryggerier sine tidligere lokaler like utenfor bykjernen i Bergen. Her er det mikrobryggeri, restaurant og lokaler med historisk særpreg, som passer både for selskap og konferanse. Det kan arrangeres selskap for opptil 200 personer i den storslåtte Hansasalen. For møter og konferanse er det tre moderne konferanserom med plass til 115 deltagere i det største lokalet.

Gamleposten 5444

Gamleposten 5444 finner du i bygninger som er bygd i 1800 og i 1868, og var gårdshus til en av de to gårdene som var på Espevær. I 2015 kjøpte Torstein Hatlevik (som fra før har DHHS-medlemmet Haaheim Gård) med søstrene sine Rollaug og Silje, husene og startet en omfattende restaurering. Hovedhuset har etter siste ombygging/restaurering, 80 spiseplasser, bakeri, gardsmatbutikk og bar. Gamlehuset er bevart i sin originale stand, og nye delene er bygd i samme stil. Gamleposten er en sesongrestaurant som er åpen i sommerferien, påskeferien, en helg i måneden i vinterhalvåret og ellers på bestilling.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS