Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Scandic nedbemanner kraftig i Norge

Scandic Hotels Norge er i en svært krevende situasjon på grunn av koronakrisen, og nedbemanner nå med om lag 1000 årsverk.

Nedbemanningsprosessen vil starte i august 2020.

«Koronaviruset har fått store konsekvenser for reiselivsnæringen både i Norge og internasjonalt. Krisen har rammet Scandic Hotels Norge hardt økonomisk, og de siste månedene har de fleste hotellene vært helt eller delvis stengt. Når hotellene nå gjenåpnes, forventes det en gradvis vekst i etterspørselen, men i likhet med andre aktører i bransjen går Scandic Norge en krevende økonomisk tid i møte. Som en følge av den økonomiske situasjonen og bortfall av arbeidsoppgaver, har selskapet besluttet å nedbemanne med om lag 1000 årsverk», heter det i en pressemelding fra kjeden.

– Må tilpasse oss den nye hverdagen

Det er helt nødvendig å tilpasse virksomheten til den nye hverdagen, sier fungerende administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Asle Prestegard.

– Dette er noe vi ønsket å unngå, og jeg føler virkelig med våre fantastiske ansatte som blir berørt av dette. Scandic Norge er hardt rammet av koronakrisen og står i en krevende økonomisk situasjon. Det er helt nødvendig å tilpasse virksomheten til den nye hverdagen, sier fungerende administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Asle Prestegard.

Håper reiselivsbransjen får nødvendig hjelp

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Nedbemanningsprosessen vil starte i august og får konsekvenser for flere deler av Scandics virksomhet. Nå håper Prestegard politikerne fortsetter å vise handlekraft, og at reiselivsbransjen får nødvendig hjelp i den utfordrende tiden som kommer.

– Vi er takknemlige for støtten vi har fått så langt, som har hjulpet oss å dekke noen av våre faste og uunngåelige utgifter. Nå vil det blant annet være viktig at myndighetene fortsetter med støtteordninger og kommer med lettelser i midlertidige restriksjoner, slik at vi kan ta oss gjennom krisen og beholde så mange medarbeidere som mulig i tiden som kommer, sier Prestegard i pressemeldingen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS