Foto: UNICEF/Nordic Choice Hotels

Hotellkonsern hjelper barn og familier på flukt i Ukraina

Tidligere er det kjent at Vilnius Comfort Hotel (Nordic Choice Hotels) i Litauen vil huse flyktninger fra Ukraina. Nå lanserer hotellkonsernet enda et initiativ for å hjelpe barn og familier på flukt fra det Putin-herjede landet.

Nordic Choice Hotels med mer enn 200 hotell i Norden, går sammen om en innsamlingsaksjon til inntekt for UNICEF, og deres arbeid med å hjelpe barn og familier på flukt i Ukraina.

«United with Ukraine»

Gjennom kampanjen «United with Ukraine», får gjestene tilbud om å donere 50 kroner eller mer, som Nordic Choice matcher med 50 kroner. I tillegg kan medlemmer av kundeklubben donere poeng som konverteres til et pengebeløp som går uavkortet til UNICEF.

«Nordic Choice Hotels er av den oppfatning at ingen barn og familier skal stå alene og forlatt når verden ikke lenger er til å kjenne igjen. Vår samarbeidspartner, UNICEF, er på plass i Ukraina og bistår familier på flukt ved å tilby akutt helsehjelp, tak over hodet, mat og rent drikkevann», heter det i en pressemelding.

Les også: Russland utestengt fra Bocuse d'Or Europe 2022

– Redde og beskytte liv og helse

UNICEF spesialiserer seg på å bistå barn og familier på flukt i krigsrammede områder. I krig er det barn som lider mest og bærer den største byrden. De er ekstra utsatte for sykdom, underernæring og vold. Derfor er det ytterst viktig og nødvendig at hjelp kommer raskt frem.

– Humanitær hjelp handler om å hjelpe de som behøver det mest, uansett hvor de bor eller hvem de er. Målet er å redde og beskytte liv og helse. Som en humanitær organisasjon er vi helt politisk uavhengig og tar aldri en stilling i konflikt, men vi handler basert på oppdrag fra verdenssamfunnet for å bidra som verdens største bistandsorganisasjon for barn, sier generalsekretær i UNICEF Norge, Camilla Viken.

Utover at Nordic Choice matcher donasjonene, kan gjester donere poeng fra sin Nordic Choice Club-konto, som deretter blir gjort om til et pengebeløp.

– En selvfølge

– Nordic Choice og våre ansatte har lang tradisjon for å bidra når en krise inntreffer, og for oss er det en selvfølge at vi nå setter i gang et initiativ som skal hjelpe barn og familier på flukt fra krigen i Ukraina. Situasjonen som vi nå er vitne til er både skremmende og hjerteskjærende, og derfor ønsker vi å bidra der vi kan i samarbeid med vår partner UNICEF. Vi vet også at våre gjester, spredt over hele Norden, ønsker å engasjere seg, og historisk sett har lignende initiativ fra Nordic Choice og våre hoteller bidratt til innsamling av millioner av kroner, sier administrerende direktør, Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS