Frode Furunes. (Foto: Morten Holt)
Frode Furunes. (Foto: Morten Holt)

– Ta vare på hotellmøblene

– Gamle hotell- og restaurantmøbler må restaureres og holdes vedlike. Ikke kjøp nye og billigere møbler, anbefaler møbeltapetserer Frode Furunes, som driver Furunes Møbel i Verdal.

Publisert
Frode Furunes har mange timer ved symaskinen. (Foto: Privat)
Frode Furunes har mange timer ved symaskinen. (Foto: Privat)

– Mange velger å kjøpe billige møbler fra Kina og Øst-Europa – med vekslende kvalitet, men er det det du som hotell- eller restauranteier vil tilby gjestene dine? Jeg merker meg at mange kjedehotell velger denne løsningen, men er det ikke viktigere med kvalitet? sier Furunes, som har spesialisert seg på hotell- og restaurantbransjen, og gjerne litt særpregede steder som ønsker å bevare det historiske preget.

Horeca-reportasjen i 2007 satte fart på Furunes Møbel.
Horeca-reportasjen i 2007 satte fart på Furunes Møbel.

Horeca-reportasje satte fart

En reportasje i Horeca for over 10 år siden (nummer 2 2007) satte virkelig fart på virksomheten til Furunes i Verdal. Etter omtalen tok Storefjell Resort Hotel kontakt, etter at deres gamle, faste møbeltapetserer valgte å gi seg i en alder av 83.

Med tiden har det blitt mange timer på høyfjellshotellet for Furunes.

– Bare i år er om lag to måneder tilbragt på Golsfjellet. Det dreier seg om å bevare gamle, gode møbler, sier Furunes.

– Vi har lang erfaring og bred kompetanse i omtrekking, reparasjoner og vedlikehold av alle typer møbler, og tar oss av stoler og sofaer, så vel som plassbygde møbler. Smidige hender, nøyaktighet og fagkunnskaper er nøkkelord for et godt resultat i møbeltapetsering, mener Frode Furunes, som også gjør vedlikehold av hud- og skinnmøbler.

– Hvis dette gjøres en til to ganger i året, holder møblene mye lenger, påpeker Furunes.

Frode Furunes sammen med Frode Aga. (Foto: Privat)
Frode Furunes sammen med Frode Aga. (Foto: Privat)

Anerkjente hoteller på kundelista

Flere andre anerkjente steder, som flere hoteller i Nordic Choice Hotels, Fru Haugans Hotel i Mosjøen, Scandic Hammerfest, Scandic Meyergården i Mo i Rana og Scandic Stiklestad Hotell, har også tatt Furunes’ arbeid imot med åpne armer. I tillegg har han også utført arbeid for McDonald’s og Peppes. Denne høsten er det Oset Høyfjellshotells møbler som skal få ny drakt.

– Jeg har hatt arbeidsoppdrag fra Hammerfest i nord til Stavanger i sør, forteller Verdal-karen, som også har fått spesielt gode skussmål fra kokk Frode Aga.

Arbeidet gjøres mens restaurantene og hotellene er i full drift. Nylig hadde han en stor jobb på Scandic Stiklestad, der han lagde store soltelt i forbindelse med det årlige spillet på Stiklestad.

Hoteller og store restauranter

– Vi har de siste årene spesialisert oss på hoteller og større restauranter. Oppdragsmengden har økt betraktelig, og jeg tror dette skyldes større bevissthet til miljø og hotellet og restaurantens totaløkonomi hos våre kunder, sier Furunes.

Les mer om Furunes Møbel i den siste utgaven av Horeca (nummer 6 2017)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS