BazePort IPTV-system installert på Thon Hotel Storo. (Foto: Thonhotels.no)

Ny og unik TV-løsning på Thon-hotellene

Thon Hotels oppgraderer TV- og strømmetjenestene ved sine om lag 60 hoteller i Norge. Det norske selskapet Baze Technology (Baze) er valgt som leverandør, og sammen med Telenor leverer selskapet én felles TV-løsning for hotellene.

Publisert

Baze og Olav Thon Gruppen inngikk en kjedeavtale i mars 2019, som innebærer at alle egeneide Thon-hoteller i Norge skal få implementert BazePort IPTV-system innen sommeren 2020.

Kjedeavtalen gjelder først og fremst for selskapet Thon Hotels, men den kan også anvendes av øvrige selskaper og virksomheter innen Olav Thon Gruppen. Utrullingen av BazePort startet i begynnelsen av april 2019.

Satser på teknologi

– Thon Hotels satser på teknologi. Hotellgjestene våre er opptatt av musikk- og strømmetjenester, og vi er derfor fornøyd med den nye avtalen vi har gjort med Baze. Det nye systemet gjør at gjester kan strømme sitt eget innhold på TV-skjermen på en sikker og sømløs måte. Løsningen tilbyr også TV, radio og andre funksjonaliteter som vil bidra til å gi et førsteklasses hotellopphold, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

BazePort-systemet hos Thon Hotels har følgende funksjonalitet: TV, radio, informasjonskanaler og informasjonsportal (publisering av hotellinformasjon over IPTV-systemet), samt BazeCast (en driftet Chromecast-løsning som muliggjør sikker visning av innhold fra gjestenes håndholdte enheter, eksempelvis via app’er som Netflix, på IPTV-systemet). Det finnes mye mer funksjonalitet tilgjengelig i systemet, og dette kan enkelt legges til ved behov.

Baze og Telenor

Olav Thon Gruppen testet ved årsskiftet BazePort IPTV-system i et pilotprosjekt på to hoteller; Thon Hotel Storo i Oslo og Thon Hotel Nordlys i Bodø. Etter en evalueringsperiode ble den nye avtalen med Baze signert.

BazePort IPTV-system leveres til Olav Thon Gruppen som en driftet tjeneste over Nordic Connect, et lukket bedriftsnettverk/WAN fra Telenor. Nordic Connect er bygget på landets mest robuste og sikre kjernenett med full redundans og høyhastighetsfiber ut til hver lokasjon. Alt sentralutstyr i løsningen er samlet i en driftssentral. Med BazePort IPTV over Nordic Connect kan Olav Thon Gruppen frigjøre seg fra parabolantenner og sentralutstyr på hver lokasjon og får en langt mer effektiv TV-løsning til sine gjester med færre potensielle feilkilder. Baze og Telenor har lang erfaring i å levere tilsvarende løsninger, og vi er Telenor sin prefererte partner på IPTV over Nordic Connect.

– Thon Hotels har fra starten vært tydelige på hva de ser etter i en ny TV-løsning, hele tiden med en forankring i sin satsing på teknologi og det å kunne tilby sine gjester fleksible underholdningstjenester som gir en følelse av å sitte hjemme i egen stue. Baze opplever at dette søkelyset matcher svært godt med vårt eget, og det er inspirerende å jobbe med kunder som utfordrer oss og får frem det beste i oss, sier «Business Development Manager» i Baze Technology, Ole Martin Sletten.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Baze Technology AS og BazePort

Baze er et privateid norsk selskap med hovedkontor i Porsgrunn. Selskapet leverer BazePort IPTV, et egeneid og egenutviklet IPTV-system.

Baze har siden 2008 levert IPTV-løsninger til mer enn 45 000 sluttbrukere verden over. Tradisjonelle kunder er oljerigger og -plattformer offshore, skip og fiskefartøyer, men selskapet har også mange kunder innenfor offentlig sektor og ulike landbaserte industrier.

Les mer på Bazeport.com

 

Powered by Labrador CMS