Radisson Blu Resort Trysil har per denne uken en økning i antall bookede gjestenetter i høstferien på hele 86 prosent.
Radisson Blu Resort Trysil har per denne uken en økning i antall bookede gjestenetter i høstferien på hele 86 prosent.

Mange skal på ferie denne høsten

Seks av ti nordmenn planlegger én eller flere fritidsreiser denne høsten. Mange nordmenn velger ferieopplevelser som inneholder fysisk aktivitet. Og mange velger å bo på hotell.

Publisert

Kantar TNS Gallup har på oppdrag for NHO Reiseliv spurt over 1000 nordmenn over 18 år om deres reiseplaner denne høsten.

60 prosent svarer at de skal reise bort enten i høstferien eller i en eller flere helger i høst. 20 prosent skal på flere reiser i løpet av høsten. 17 prosent drar på tur i selve høstferien.

Norgesferie for fire av ti

Av de som skal på reise i høst, skal fire av ti feriere i Norge. Sju prosent skal til Sverige, 60 prosent skal til et annet land i Europa, mens 12 prosent skal utenfor Europa.

– Undersøkelsen bekrefter at nordmenn reiser mye, og at høsten er en tid der mange skal på flere reiser. Vi ser en trend der nordmenn tar kortere sommerferie, og så fordeler de heller feriedagene utover året. De tar gjerne en langhelg til utlandet i løpet av høsten, og så går neste tur til hytta på fjellet, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

86 prosent økning i høstferie-bookinger

Radisson Blu Resort Trysil har per denne uken en økning i antall bookede gjestenetter i høstferien på hele 86 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.

– Jeg tror den største årsaken til at vi nå har en rekordstor vekst i antall bookinger før høstferien er den økte interessen for aktiv ferie. For Trysils del har satstingen på høstaktiviteter som stisykling ført til at vi får flere gjester i høstsesongen, sier hotelldirektør for Radisson Blu Resort Trysil, Pontus Akesson.

– Trysil er en destinasjon som har lykkes med å utvide sesongen ved å utvikle opplevelser og aktiviteter som passer for hele familien. Det er oppskriften for å tiltrekke seg gjester om høsten, for det er særlig barnefamilier som tar høstferie, sier Krohn Devold.

24 prosent skal bo på hotell

Å besøke venner og familie er den viktigste høstaktiviteten, i år som i fjor. 57 prosent skal besøke venner og familie, 26 prosent skal bedrive friluftslivsaktiviteter, 13 prosent vil oppsøke kulturopplevelser, mens 14 prosent velger storbyferie. 40 prosent skal på hytta i høst, mens 24 prosent skal bo på hotell.

Av dem som skal feriere i Norge i høst, skal oppunder halvparten til Østlandet. Én av tre skal til Vestlandet, 13 prosent velger Trøndelag, 12 prosent skal til Nord-Norge og sju prosent skal ha ferie på Sørlandet.

Les hele saken på NHOReiseliv.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS