Norsk natur frister mange europeere. Tilstrømningen av hytteturister ligger an til å bli rekordhøy i år, ifølge ferske bookingtall. (Foto: Novasol)
Norsk natur frister mange europeere. Tilstrømningen av hytteturister ligger an til å bli rekordhøy i år, ifølge ferske bookingtall. (Foto: Novasol)

Flere hytteturister velger Norge i sommer

Norsk natur frister utlendingene. Interessen for å leie hytte i Norge er rekordhøy denne sommeren, viser ferske bookingtall. De fleste feriegjestene vil til Hordaland eller Sørlandskysten.

Publisert

– Bestillingene er opp drøyt 10 prosent fra i fjor. Etterspørselen etter utleiehytter i Norge har aldri vært høyere enn nå, sier Pia Buen, Country Manager for Novasol i Norge.
Selskapet er Europas største utleier av ferieboliger. Den norske porteføljen er på mer enn 1500 hytter, og disse ligger i år an til å bli besøkt av over 50000 turister.

Hordaland mest populært

– Hordaland er mest populært. Mer enn 20 prosent av gjestene våre ønsker seg dit. Sørlandskysten følger hakk i hæl, etterfulgt av Rogaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, sier Buen i en pressemelding.

Hytteturister som ønsker seg til fjells velger oftest Buskerud, men blant Novasols gjester er etterspørselen etter fjellferie langt lavere enn for hytter ved sjøen på denne tiden av året.

Flest tyskere

Tyskerne utgjør den største gruppen gjester. På de neste plassene følger nederlendere og dansker. Men også sveitsere, østerrikere og svensker har vist økt interesse for hytteferie i Norge de senere årene.

– I år ser vi også at nordmenns interesse for å leie feriehus i eget land har økt, sier Pia Buen.

Hytteturistene er generelt ivrige naturbrukere, og er opptatt av å fylle ferien med gode opplevelser, ifølge Vera Rønjum, som leier ut tre hytter på Flekkerøya ved Kristiansand.

– De er mye ute på tur, mange drar på shopping og nesten alle skal innom Dyreparken. Midt på sommeren er det mange familier blant gjestene, og de har som regel et rikholdig ferieprogram.

Lang utleiesesong

På vårparten var Rønjums hytter fullbooket av fisketurister, som oppholdt seg mest ute på sjøen.

– De leier gjerne båt hele uken, og bruker den mye. Sommergjestene ønsker kanskje bare å leie båt et par dager, og fyller tiden med mye annet også.

Når sommeren er på hell bidrar fisketuristene til å forlenge utleiesesongen for hyttene langs norskekysten.

– De gir oss fullt belegg også i september. Fiskeferie er spesielt populært blant tyskerne, så om høsten er denne gruppen helt dominerende i antall. Vi har drevet hytteutleie i mange år, og synes det er flott at interessen for å feriere i norske hytter er økende, sier Vera Rønjum.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS