Verdensrekord da app låste opp 2000 hotelldører

19. januar kunne 2000 fornøyde gjester ta i bruk mobilnøkler på Nordic Choice Hotels sine Stockholms-hoteller, dermed satte de verdensrekord.

Publisert

Det har lenge vært et ønske fra hotellgjester å kunne bruke mobiltelefonen som nøkkel, men en rekke utfordringer har stått i veien for løsningen.

Aldri før har flere gjester sjekket inn og låst opp hotelldøra med mobiltelefonen på én dag enn under Nordic Choice Hotels årlige internarrangement «Vinterkonferansen» i Stockholm. Sist fredag brukte 2000 deltakere Nordic Choice Hotels sin app til å sjekke inn og som nøkkel.

Teknologisk kjempesprang for hotellbransjen

Dette er et teknologisk kjempesprang for hotellbransjen. Vi, og mange andre, har prøvd oss på mobile nøkler før, men da var hverken gjestene, teknologien eller vi klare. Dette er bare et første av mange skritt vi skal ta for å utnytte teknologi til å ta gjesteopplevelsen i vår bransje til et nytt nivå. Nå gleder vi oss stort til å rulle ut flere nyvinninger i året som kommer, sier «Chief Digital Officer» i Nordic Choice Hotels, Lisa Farrar, i en pressemelding.

Nordic Choice Hotels sin app har blitt lastet ned av over 140 000 hotellgjester, og er i dag den hotellappen i Norden med flest brukere og mest funksjonalitet. Blant disse er innsjekk, chat, rombooking, digitale aviser, oversikt over kundeklubbpoeng, og i løpet av 2018 skal altså de fleste hotellene på de største destinasjonene ta i bruk mobile nøkler.

Her kan du se hvordan det fungerer

Topp-10 på innovasjonsindeks

Kunder og gjester får med seg at hotellselskapet intensiverer teknologi-innsatsen. Da NHHs innovasjonsindeks kom ut nylig, havnet Nordic Choice Hotels på topp ti-listen, og godt foran de andre hotellkjedene. Selskapet har de siste to årene hatt en intern storsatsning på teknologiutvikling og digitalisering.

– Gjestenes forventninger til oss baserer seg ikke på hva våre konkurrenter gjør, men på enkelheten de opplever hos Uber, servicen hos Apple og personaliseringen på Netflix. Vi må jobbe knallhardt for å ligge i tet, og derfor er det fantastisk hyggelig at gjestene våre opplever at vi leverer, sier Petter Stordalen, grunnlegger av Nordic Choice Hotels.

Teknologi som verktøy

Med mobile nøkler og innsjekk vil hotellene kunne bruke mer tid på gjesten. Samtidig får de bedre tid til å hjelpe alle som vil sjekke inn personlig, og man kutter ned på kø i presstider. Resepsjonisten kan se opp fra skjermen, fortelle om hva som skjer på destinasjonen, reservere bord på restauranter, servere en kopp kaffe og ellers bry seg om og ta vare på gjestene.

– Det er viktig å huske på at teknologien er et verktøy. Resepsjonen har kanskje aldri vært mindre viktig for å kunne sjekke inn, men aldri har menneskene bak resepsjonsdisken vært mer viktige, sier Stordalen.

Nordic Choice Hotels sin app er tilgjengelig for iOS- og Androidbrukere i henholdsvis App Store og Google Play. Løsningen med mobile nøkler er utviklet av ASSA ABLOY og bygger på plattformen Seos® for å forsikre om at sikkerhet er på høyest mulige nivå.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS