Erik Solheim og Kristin Krohn Devold deltok på NHOs årskonferanse.
Erik Solheim og Kristin Krohn Devold deltok på NHOs årskonferanse.

På jobb for et grønt reiseliv

Torsdag ble NHOs årskonferanse «Made in Norway – på jobb for en grønn fremtid» arrangert i Oslo spektrum. – Et grønt reiseliv betyr økt verdiskaping og sysselsetting, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Publisert

Programmet for årets konferanse handler om hvordan norsk næringsliv kan bli grønnere, samtidig som vi skaper verdier og arbeidsplasser.

For norsk reiseliv er det å være en bærekraftig destinasjon, og en bedrift, et stort konkurransefortrinn. Mange har blitt mer bevisste på at de ønsker å reise miljøvennlig, og foretrekker grønne reisemål. Det er et voksende segment som blir mer og mer lønnsomt.

– Et grønt reiseliv betyr økt verdiskaping og sysselsetting, og det er en mulighet som norske reiselivsbedrifter for lengst har tatt innover seg. Reiselivsnæringen er i sterk vekst og vi vil bruke denne veksten til å bli en del av løsningen mot en grønnere fremtid, sier Kristin Krohn Devold, adm. dir. i NHO Reiseliv, som deltok på årskonferansen.

FNs internasjonale år for bærekraftig turisme

Bærekraftig turisme er et sterkt voksende fenomen, og har blitt så viktig og aktuelt at FN har utpekt 2017 som FNs internasjonale år for bærekraftig turisme.

Erik Solheim, en av foredragsholderne på konferansen, ble i 2016 valgt av FNs generalforsamling til eksekutivdirektør for FNs miljøprogram. Han er klar på at reiselivet, som en næring i vekst, vil spille en stor rolle i arbeidet mot et grønnere samfunn:

– Reiseliv er kanskje verdens aller viktigste næring. Dette er virkelig den bransjen hvor vi vil se en enorm vekst i antall ansatte i årene fremover, sier Solheim.

Han mener det er mye norsk reiseliv kan gjøre for å bli en enda grønnere næring:

Administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.
Administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.

– En må se på hvert eneste ledd i produktkjeden, hvordan fly kan bruke mindre fossilt brensel og mer biobrensel, hvordan hotellene håndterer matavfall, og på hvilke kjemikaler en bruker. En må sørge for at vi ikke ødelegger de reisemålene vi skal leve av, sier Solheim.

Et viktig tema på NHO Reiselivs årskonferanse

Bærekraftig reiseliv vil være et viktig tema på NHO Reiselivs årskonferanse som arrangeres i Lillehammer 22.-23. mai.

– Hva norsk reiseliv kan gjøre for å bli enda grønnere, blir et av temaene på vår egen konferanse i Lillehammer. Bli med så får du se hvordan vi bidrar til et grønnere samfunn, er oppfordringen fra NHO Reiseliv-direktøren i pressemeldingen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS