Kineserne har alltid høytidelige signerings-seremonier, og her skåler det i champagne etter at Atle Hovi har signert den historiske avtalen i Harbin i Kina, søndag kveld. Til høyre ser vi opplands fylkesvaraordfører Aud Hove. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

Signerte historisk Kina-avtale

Beitostølen signerte en historisk avtale i Kina søndag kveld. Avtalen kan gi store og positive ringvirkninger for samarbeidet mellom Kina og Norge, også på det topp-politiske plan.

Publisert
Hele Beitostølen-delegasjonen samlet etter at begge de historiske partnership-avtalene var signerte søndag kveld. Fra venstre Bjørn B Jacobsen, DestinasjonsKirurgene, Atle Hovi, Beitostølen Resort, president Hanyu Lang, Heilongjiang Winter Sports Industry Association, sjefen for Harbin SKi School, Tor Håvard Kolbu, Beitostølen Aktiv & Skiskole, Kina-ekspert José Gabriel Chang Callé, Innovasjon Norge Innlandet, og i front fylkesvaraordfører Aud Hove. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

Mens hele verden hamrer på dørene i Kina, har Beitostølen klart kunststykket å lande en eksklusiv partnership-avtale med verdens største og mest spektakulære Ice&Snow Festival i 10-millionersbyen Harbin i nordøst-Kina.

– Vi klyper oss i armen for å være sikre på at vi ikke drømmer, jubler Atle Hovi, direktør og eier av Beitostølen Resort.

Viktig for samarbeidet Norge-Kina

Gerhard Heiberg, som har sterkere relasjoner enn de fleste, helt til topps i Kina, sendte gratulasjon til Bjørn B Jacobsen onsdag, der han satte Beitostølen-kontrakten inn i det store bildet, og skrev blant annet: «Gratulerer med avtalene som ble signert i Heilongjiang. Strålende! Jeg her vært i Harbin og områdene rundt flere ganger, stått på ski der og selvfølgelig sett isfestivalen også flere ganger. Dette er et meget kjent og viktig område for alt som har med vinter og vintersport å gjøre i Kina og Fjerne Østen. De kontraktene dere har inngått blir derfor meget viktige for samarbeidet mellom Kina og Norge, også på det topp-politiske plan!»

– Heiberg er ikke den som strør om seg med slike karakteristikker, så med hans meget sterke posisjon i Kina, er det klart dette er inspirerende for oss å høre, sier Jacobsen.

«Beitostølen-Harbin Is & Snø Festival».

Partnership-avtalen mellom Beitostølen Resort og Heilongjiang Winter Sports Industy Association, ble signert under en høytidelig seremoni i Kina søndag kveld, og betyr at Beitostølen får de eksklusive rettighetene for Norge til bruk av konseptet «Harbin Ice & Snow Festival».

Beitostølen-delegasjonen i Harbin. Fra venstre Bjørn B Jacobsen, DestinasjonsKirurgene, Tor Håvard Kolbu, Beitostølen Aktiv & Skiskole, fylkesvaraordfører Aud Hove og Atle Hovi, Beitostølen Resort. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

I dette ligger adgang til bruk av Harbins is-designere, is-kunstnere og is-handverkere, når Beitostølen skal bygge opp sin egen «Beitostølen-Harbin Is & Snø Festival».

– At vi har lykkes i Kina etter bare fire måneder, vi var i Beijing første gang i september, er helt utrolig. Men, det skal sies, vi har vært offensive, vi har snakket med mange, etablert gode relasjoner og dialoger, og til slutt så vi at Harbin var muligheten vi identifiserte som mest interessant, sier Atle Hovi.

Is-skulptur-parken i Harbin er gigantisk, og det er også alle bygninger, installasjoner og kunstverk, som alle er i is. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

Gir magiske muligheter

– Forrige torsdag reiste vi til Kina med et strategisk sterkt lag. Etter inngående samtaler og mange gode møter torsdag, fredag, lørdag og siste gjennomgang av konsept og avtale søndag ettermiddag, var våre kinesiske venner klare for signerings-seremoni søndag kveld. En av suksessfaktorene var å ha med fylkesvaraordfører Aud Hove på lag. Hun åpnet flere dører til det offisielle Kina, og med ledende politikere på lag ser vi at det går raskere å komme i mål. Denne unike avtalen åpner for helt magiske muligheter for Beitostølen, fastslår Atle Hovi.

– Det var veldig nyttig og lærerikt å bli med Beitostølen og DestinasjonsKirurgene til Harbin i Kina. Det å kunne få være en politisk døråpner ser jeg var et viktig bidrag for å lykkes med å få i stand avtaler, selv om Beitostølen Resort og Beitostølen Aktiv & Skiskole allerede hadde etablert gode og tette kontakter med sine samarbeidspartnere i Harbin, uttaler fylkesvaraordfører Hove.

– Et eventyr

PR- og eventselskapet DestinasjonsKirurgene er nedfelt i partnership-avtalen som strategisk og operasjonell partner i Kina-samarbeidet. Kirurg-sjef Bjørn B Jacobsen, som hadde ideen, har utviklet samarbeidskonseptet og vil være ansvarlig prosjektleder for satsingen.

– Dette er et eventyr. Får vi utviklet prosjektet med de ambisjonene vi har, snakker vi en helt unik norsk opplevelses-attraksjon på Beitostølen, med potensial for å trekke besøkende fra både inn- og utland. Vi har landet fra vår Kina-reise mandag kveld, og går nå i gang med første prosjektfase, sier han.

Starter arbeidet NÅ

– Hva skjer på Beitostølen nå?

– Vi starter fase 1 i dag, som betyr klargjøring av hvordan vi skal rigge hele satsingen, med finansiering, med samarbeidspartnere og dimensjonene for hva vi fysisk kan gjøre på Beitostølen, og så skal vi legge en tidsplan for når vi skal gjøre hva. Vi skal bygge trinn for trinn, og vi legger opp til at vi kan åpne den første Harbin-Beitostølen Is&Snø Festival kommende vinter, mot slutten av inneværende år, sier Jacobsen ogHovi.

– Nå skreddersyr vi konseptet for første fase, og så skal vi presentere dette for kulturminister Linda Hofstad Helleland, for Oppland fylkeskommune, for Innovasjon Norge, for Øystre Slidre kommune og kommersielle partnere vi ønsker å invitere til bords. Dette er et flott kulturutvekslings-prosjekt, som også har viktige dimensjoner for relasjonene Norge-Kina, som ikke minst Gerhard Heiberg understreker. Her er det fine muligheter for mange, sier Atle Hovi i Beitostølen Resort og Bjørn B Jacobsen i DestinasjonsKirurgene.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS