Bordet i Småland testes. (Foto: August Dellert)

«The Edible Country»: Hele Sverige på menyen

Sammen med fire svenske Michelin-belønnede kokker, lanserer Sverige «The Edible Country» – en 100 millioner hektar gourmetrestaurant. Menyen består av ni retter som gjestene tilbereder og lager selv i naturen.

Publisert
Foto: August Dellert

Restaurantkonseptet, som fokuserer på råvarer hentet fra naturen, er gratis, og reservasjoner er åpne for alle gjennom Bookatable.com fra og med 3. mai. Konseptet er laget i samarbeid med de fire Michelin-belønnede kokkene, Titti Qvarnström, Jacob Holmström og Anton Bjuhr og Niklas Ekstedt.

Gjennom dette initiativet ønsker Sverige å vise verden hvor lett og tilgjengelig sunn mat kan være.

Hva med et gourmetmåltid her? (Foto: Jonas Eltes & Victor Falk)

Sju bord Sverige rundt

Sju håndlagde trebord blir plassert over hele landet, med kjøkken- og matlagingsredskaper klare til bruk.

Bordene kan reserveres perioden mai til september. Dersom det er fullbooket, er det fortsatt mulig å besøke «The Edible Country» og tilberede mat på et hvilket som helst annet foretrukket sted i svensk natur.

Foto: August Dellert

I en hektisk hverdag har bearbeidet mat blitt hverdagskost for folk flest. Sunnere og naturlige alternativer oppfattes ofte som kompliserte og vanskelig å få tak i. Med «The Edible Country» ønsker våre svenske naboer å vise hvor lettvint det kan være å lage smakfull, naturlig og sunn mat – med ingredienser tilgjengelig i naturen.

Niklas Ekstedt. (Foto: August Dellert)

– Matlaging utendørs er kjernen i svensk mat

– For meg har svensk natur alltid vært en av mine største inspirasjonskilder når jeg lager mat. Timene jeg har tilbrakt i skogen har fått meg til å innse at matlaging utendørs, med ingrediensene rett foran meg, er kjernen i svensk mat. «The Edible Country» er et symbol på hvor lett, nær og ukomplisert mat kan og bør være, sier en av Sveriges mest kjente kokker, Niklas Ekstedt.

Rettene på menyen varierer avhengig av sesong, slik at det er mulig å finne ingrediensene i naturen gjennom hele året. Blant rettene er skogsbuljong med posjert abbor og stekt urtesmør, og fersk røkt røye med kantareller og gjøkesyre. Dette er bare noen av de spennende smaksopplevelsene du finner i «The Edible Country», hvor det er mulig å reservere bord fra og med 3. mai.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Restaurantkonseptet «The Edible Country»


«The Edible Country». (Foto: August Dellert)

* «The Edible Country» er et svensk initiativ, som setter fokus på Sveriges naturlige og sunne spiskammer hentet fra naturen.

* En meny laget av fire av Sveriges toppkokker med utgangspunkt i Sveriges naturlige råvarer, blir nå tilgjengelig for alle.

* Sammen med menyen, finner du oppskriftene og beskrivelser på hvor du finner ingrediensene og hvordan man tilbereder dem.

* De sju bordene er plassert i Skåne, Västsverige, Lappland, Jämtland, Småland, Stockholms skjærgård og Värmland.

* «The Edible Country» er en åpen invitasjon til alle som vil oppleve og nyte råvarer hentet rett fra svensk natur.

* Les mer om konseptet på Visitsweden.com/ediblecountry/

 

Powered by Labrador CMS