Foto: NorgesCup/TineMatcup/NKL
Foto: NorgesCup/TineMatcup/NKL

Hele matbransjen til Stavanger

Fredag 11. og lørdag 12. januar er det «matsuperhelg» i Stavanger. Landets matbransje, produsenter, matentusiaster, lærlinger, kokker og servitører samles til de nasjonale konkurransene Det Norske Måltid, Norgescup for kokk-, servitør- og resepsjonslærlinger, samt Tine MatCup.

Publisert
Foto: NorgesCup/TineMatcup/NKL
Foto: NorgesCup/TineMatcup/NKL

Fredag 11. januar samles mat-og drikkeprodusenter fra hele landet til finalen i Det Norske Måltid på Clarion Hotel Energy i Stavanger.

Arrangementet kårer de beste matproduktene i Norge, og er blant landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdelinger. Samtidig foregår Tine MatCup og Norgescup 11. og 12. januar på Jåttå videregående skole.

Bredden og kvaliteten i norsk mat og drikke

– Det Norske Måltid har som formål å vise frem bredden og kvaliteten i norsk mat og drikke. Samtidig har vi fokus på læring om norsk smak og mat, for å bidra til matglede hos barn og unge. En slik superhelg er med på å understreke matsatsningen i Norge for både unge og eldre matentusiaster. Stoltheten og begeistringen rundt de ulike konkurransene er et viktig bidrag i arbeidet med rekruttering til bransjen. En samlet matbransje kommer til byen og vi er glad for at også Landbruks- og matminister Bård Hoksrud vil være til stede med oss denne finaledagen, sier leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

Foto: NorgesCup/TineMatcup/NKL
Foto: NorgesCup/TineMatcup/NKL

Les også: 36 finalister i Det Norske Måltid 2018

Lærlingene konkurrerer

Samtidig som finalen i Det Norske Måltid arrangeres, blir det Norgescup for kokkelærlinger og servitørlærlinger. NM for resepsjonsfaglærlinger, Norgescup og Tine MatCup får besøk av landbruks- og matminister Bård Hoksrud.

Hele 44 lag er påmeldt fra hele Norge og 25 dommere fra inn- og utland kommer for å vurdere talentenes innsats. Det skal konkurreres i norske råvarer som fersk Torsk, Okse, tindved og gresskar med mer.

– Målet er å skape oppmerksomhet, engasjement og kunnskap om faget for kokker, servitører og resepsjonsfaget, sier de ansvarlige for arrangementene, Anita Løyning, oldermann NKL Rogaland og Frode Selvaag, leder for Norgescup.

Les også: Nå skal landets beste lærlinger kåres

Foto: NorgesCup/TineMatcup/NKL
Foto: NorgesCup/TineMatcup/NKL

Matcup for videregående-elever

Parallelt med Norgescup vil Tine Matcup for kokke- og servitørelever på videregående skole (VG2) finne sted på Jåttå.

Tine Matcup er et av årets definitive høydepunkt for elevene på matfag. Under finalen i Stavanger vil fem finalelag kjempe om drømmetur til Oslo, hvor blant annet et besøk på Maaemo står på agendaen.

Hele Norge konkurrerer

Det Norske Måltid er en konkurranse som hvert år kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge. Det Norske Måltid har siden starten i 2008, bidratt til å posisjonere norsk mat og er et viktig matfaglig prosjekt med en klar nasjonal profil.

– Vi gleder oss til å få vist fram alle de flotte råvarene og dyktige produsentene fra hele Norge, som er i finalen den 11. januar. Og så håper vi at gjestene som kommer til Det Norske Måltid tar turen til Norgescup dagen etter, og heier på fremtidens kokker og servitører, sier Kristin Austigard i Det Norske Måltid.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS