Illustrasjonsfoto: Morten Holt
Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Stort matmøte i Stavanger

Teknologisk Matforum arrangerer Næringsmiddeldagene 2019 på Clarion Hotel Energy i Stavanger fra 23. til 25. januar. 200 bransjefolk kommer til det store matmøtet, som samtidig markerer 70-årsjubileet til Teknologisk Matforum.

Publisert

Stikkord for møtet er «digitalisering, trender og krisehåndtering».

«Ikke bare ser vi nærmere på hvordan digitalisering og automatisering kan gi matbransjen nye fortrinn, men også hvordan «de nye hodene» som skal lage maten vår skal læres opp til fremtidens matindustri. Det nytter ikke lenger bare å kunne lage mat; blir de opplært til å bruke teknologien som etterhvert er nødvendig for å kunne følge med? Hvor i alle dager kommer Blockchain inn i bildet når man snakker om mat, og ikke minst – kommer vi virkelig til å 3D-printe maten vår om ikke lenge?», heter det i en pressemelding fra Teknologisk Matforum.

«Det grønne skiftet»

«Det grønne skiftet har selvsagt sin naturlige plass i dette bildet, og vi ser både nærmere på morgendagens råstoffer, så vel som hva innpakningen betyr for naturen.

Hvem vet vel mer om trender i verden enn Mintel? David Jago tar turen fra England og forteller oss mer om disse. Både NorgesGruppen og Coop forteller om trender og produktutvikling – og er også innom hvor lenge nye varer får bli i hyllene i butikken. Både storkiosken, bakeren og kjøttprodusenten vil gjerne tilby oss bærekraftig og trendy mat, hvordan gjør de det – og hva er nytt?», heter det videre.

Matkriser

Matkriser tror vi kanskje vi vet alt om. Slik er det dessverre ikke. Det er stadig nye ting som lurer i kulissene, og Claus Sonberg fra Zynk leder oss gjennom en sesjon hvor Shane Russel fra World Aware i England, Ole Fjetland fra Mattilsynet og han selv belyser dette nærmere.

Møtet inneholder også ulike bedriftsbesøk og i foajeen på hotellet er det en stor leverandørutstilling.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Teknologisk Matforum

Teknologisk Matforum (TeMa) er en ideell organisasjon, stiftet i Stavanger i 1949. 

TeMa har 650 medlemmer over hele landet og er landets største uavhengige faglige forum for ansatte i norsk næringsmiddelindustri og tilknyttede bransjer.

Les mer på Teknologiskmatforum.no.

 

Powered by Labrador CMS