Illustrasjonsfoto: Smakmessen/Shutterstock

Lanserer trendrapport på Smak 2020

En helt ny trendrapport lanseres på åpningskonferansen fpr Smak 2020. Målet er å avdekke hva som vil prege utviklingen av Norge som matnasjon inn i det neste tiåret.

Publisert

Rapporten kommer i stand gjennom et samarbeid mellom NHO Reiseliv, Innovasjon Norge, Norges Sjømatråd og Smak 2020 – og utarbeides av analysebyrået Opinion som uavhengig tredjepart.

Arbeidet med rapporten er godt i gang, og planen er at den presenteres og overrekkes til landbruks- og matminister Olaug Bollestad og fiskeri- og sjømatminister Harald-Tom Nesvik under åpningskonferansen «Sammen bygger vi Matnasjonen Norge».

I tillegg vil alle som melder seg på konferansen få et eget eksemplar av rapporten.

Bidra til regjeringens visjon

– Vi håper statsrådene vil ta med seg denne rapporten som en viktig del av det videre arbeidet med regjeringens visjon om å etablere «Matnasjonen Norge 2030», sier prosjektleder for Smak 2020, Torill Engelberg.

Trendanalytiker Ole Petter Nyhaug er partner og kreativ leder i Opinion. Han forteller at «Matnasjonen Norge» primært er kjent for natur, kvalitet, renhet, gode og trygge råvarer og kokker i verdensklasse:

– Vi kommer til å gjøre en innledende analyse av om dette fortsatt vil appellere like sterkt til gjester og forbrukere fremover. Ett av spørsmålene vi bør kunne svare opp, er om endringer på områder som teknologi, klimaendringer, globalisering, helse og befolkning skaper nye trender vi må tilpasse oss, sier han.

Trendbildet fremover

Frem til nå har styringsgruppen jobbet med å stille de gode spørsmålene. Nå kommer vi til å bruke tiden frem mot lanseringen til å hente frem relevant innsikt om trendbildet, slik at vi kan danne et realistisk bilde av hva som faktisk kan og vil skje de neste ti årene.

– Målet er å bli klokere på hvordan «Matnasjonen Norge»​ kan utvikle de produktene og opplevelsene folk vil ha i 2030, sier Nyhaug.

Saken er hentet fra Smakmessen.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS