Weronicha Sikveland Haugsnes og Edith Sikveland under fjorårets julebord for vanskeligstilte. (Foto: Joachim Steinbru)
Weronicha Sikveland Haugsnes og Edith Sikveland under fjorårets julebord for vanskeligstilte. (Foto: Joachim Steinbru)

Samler inn julegaver til vanskeligstilte

I hele desember samler Quality Hotel Residence inn julegaver til vanskeligstilte i Sandnes og Sola kommune, som sørger for å gjøre juletida litt lysere for mennesker i en vanskelig livssituasjon.

Publisert

For sjette året på rad samarbeider Quality Hotel Residence med Edith Sikveland og Weronicha Sikveland Haugsnes for å samle inn gaver til vanskeligstilte i Sandnes.

Ønsker å gjøre en forskjell

Edith Sikveland og Weronicha Sikveland Haugsnes er mor og datter, og har i flere år jobbet innen henholdsvis psykiatri og barneverntjenesten. De er begge ildsjeler som er genuint opptatt av menneskelige relasjoner og ønsker å gjøre en forskjell for mennesker med daglige utfordringer.

Med deres bakgrunn har de erfart viktigheten av å kunne gi gode og minnerike opplevelser til mennesker med rus og psykiske vansker. De to har flere år på rad invitert og organisert julebord for vanskeligstilte på Quality Hotel Residence, og kommer også i år til å fortsette den høyt verdsatte juletradisjonen.

Ekstra sårbare i førjulstiden

– Vi vet av erfaring at denne gruppen har det ekstra sårbart i tiden før jul. Derfor ønsker vi å gi dem gaver og en kveld de kan glede seg til, som virkelig utgjør en forskjell i juletiden. Juletiden er for de fleste av oss en hyggelig tid med familien i fokus, fylt med invitasjoner til julebord og julelunsjer, gaver og sosialt samvær. Derfor blir det en ekstra god følelse å kunne gi dem gavene de aldri fikk, i tillegg til en helt personlig invitasjon til julebord på Quality Hotel Residence, sier Weronicha Sikveland Haugsnes.

– Å kunne videreføre verdiene av medmenneskelighet og respekt til barn og barnebarn, som også bidrar, er en stor motivasjon i seg selv. Ser man hvilken forskjell slike initiativ i praksis kan gjøre for medmennesker, er det en stor sannsynlighet for at den neste generasjonen kan gjøre litt for å gjøre verden til et bedre og mer inkluderende sted, sier Sikveland Haugsnes.

Samlet inn julegaver siden 2012

Siden 2012 har Nordic Choice Hotels hvert år samlet inn julegaver til barn og voksne som er i en vanskelig livssituasjon gjennom initiativet “Ensomt juletre søker julegaver”. Naboer, gjester og ansatte kan legge gaver under juletrær hos samtlige hotell i Norden, som så gir gavene videre til en lokal organisasjon eller forening, som bidrar til å gjøre en forskjell under julehøytiden for barn i lokalmiljøet som er i en vanskelig livssituasjon. Engasjementet og givergleden har vært stor i alle år initiativet har pågått og tilsammen har det blitt samlet inn 360.000 julegaver. I fjor samlet Quality Hotel Residence inn over 300 gaver.

– Julestemningen kommer først til Quality Hotel Residence når juletreet i lobbyen sakte, men sikkert fylles opp av gaver fra barn og voksne i lokalmiljøet, som skal gis videre til noen det betyr ekstra mye for. Jobben privatpersonene og ildsjelene Weronicha og Edith gjør for mennesker i en vanskelig livssituasjon i Sandnes og Sola kommune, er utrolig viktig og vi er glade for å kunne bidra inn i deres arbeid. I jula skal vi tenke på hverandre og det er kanskje en klisje, men for mange er det ofte en større glede å gi enn å få, sier hotelldirektør Quality Hotel Residence, Michael Holm.

Slik bidrar du

1. Kjøp en gave og pakk den inn. Tenk på at gaven kan være noe en voksen i en vanskelig livssituasjon behøver og ønsker seg.

2. Pakk inn gaven og skriv en lapp med informasjon som beskriver størrelsen og kjønn eller passer til begge kjønn.

3. Lever julegaver på Quality Hotel Residence frem til 17. desember.

PS! Det er ikke bare Quality Hotel Residence som kjører "Ensomt juletre". Dette er en kampanje i regi Nordic Choice Hotels, og mange hoteller er med. Her kan du lese mer om kampanjen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS