Sigve Skretting (til venstre) og Kristin Austigard sammen med fiskeriminister Per Sandberg. (Foto: Det Norske Måltid)

750 000 kroner til Det Norske Måltid

Fiskeriminister Per Sandberg vil ikke være dårligere enn forgjengerne og støtter Det Norske Måltid med 750 000 kroner.

Publisert

Fiskeridepartementet har vært vår viktigste støttespiller de årene vi har drevet dette og er også vår største bidragsyter i år. De pengene vi får betyr utrolig mye. Vi presenterte prosjektet for fiskeriministeren tidligere i år, og det er bra at han vil støtte prosjektet, sier daglig leder Kristin Austigard i Ipax mat, som har vært ansvarlig for Det Norske Måltid de to siste årene.

Ipax søkte fiskeridepartementet om 750 000 kroner i støtte for å videreutvikle Det Norske Måltid som et nasjonalt prosjekt og har nå fått innvilget søknaden. Stavanger kommune er også en viktig støttespiller, og bidrar med 200 000 kroner.

Finale i Stavanger

Det Norske Måltid (DNM) kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og finalen i årets kåring går i Stavanger 6. januar 2017.

Frist for påmelding til årets konkurranse er onsdag 3. august 2016.

Kåringen startet i 2008, og målet er å vise frem bredden av matproduksjon og de unike råvarene som blir produsert i hele landet.

Fire delfinaler i andre byer

Første juryering vil finne sted i Stavanger i august, og det blir fire delfinaler i løpet av september måned:

  • Fredag 2. september i Bergen
  • Lørdag 3. september i Oslo
  • Onsdag 14. september i Trondheim
  • Fredag 23. september i Tromsø

I november vil finalejuryen sitte i Oslo og smake seg frem til kategorivinnerne i Det Norske Måltid 2016. Finalejuryen består av juryleder Einar Risvik (Nofima), Tom Victor Gausdal (Strand restaurant), Wenche Andersen (TV2), Kari Innerå (BA53), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), og Gunnar Nagell Dahl (Fylkesmannen i Hordaland).

Vinnerne blir offentliggjort på finalen i Stavanger fredag 6. januar 2017.

Powered by Labrador CMS