Personalkostnadene ble for høye, sier eierne Nina Karlsen og Trond Åm (til høyre), her sammen med Morten Rathe like etter åpningen for to år siden. (Foto: Morten Holt, arkiv)

Caya måtte stenge dørene

Trondheimsrestauranten Caya ble nylig innlemmet blant Nordens beste restauranter i White Guide Nordic. Det var her sølvvinner i Bocuse d’Or, Christopher W. Davidsen, skulle sette inn kreftene. Men nå har eierne stengt restauranten.

Publisert
Restauranten Caya i Trondheim måtte stenge dørene sist lørdag. (Foto: Morten Holt)

Etter to års drift, var restaurantens siste åpningsdag i Adressa-huset lørdag 1. juli, skriver Ulf Dalheim hos Vinpuls.no.

Flyttes til andre Søstrene Karlsen-restauranter

Søstrene Karlsen-konsernet skal være ute av Caya-lokalene i løpet av juli. Hun opplyser at flere av de ansatte ved Caya flyttes over til andre steder i Søstrene Karlsen-konsernet.

Kjøkkensjefen flyttes blant annet til Alma’s, som nå får en make-over.

Andre ansatte går til Kalas og Canasta og Søstrene Karlsen, men andre igjen alt har funnet andre jobber.

Caya har holdt til i underetasjen i Adressa-bygget i Trondheim. (Foto: Morten Holt)

Les også: Christopher W. Davidsen ville sette inn kreftene på Caya

Tok en sjanse, lyktes ikke

– Caya (som er en forkortelse for Come As You Are) var et konsept som Trond (Trond Åm, sentral kjøkkensjef i Søstrene Karlsen-konsernet – red. anm.) og jeg ville forsøke ut i Trondheim. Det var en restaurant som vi selv likte at restauranter vi besøkte skulle være. Men vi visste ikke om den hadde livets rett eller ikke. Vi bare dro på og tok en sjanse. Dessverre ble det for krevende, både ressursmessig og økonomisk, forklarer eier i Søstrene Karlsen-konsernet og daglig leder av Caya, Nina Karlsen til Vinpuls.no.

Les også: Dette er Nordens beste restauranter (White Guide Nordic 2017-2018)

Lokalene ligger ved i Adressa-bygget (til høyre i bildet), ikke langt fra Scandic Nidelven (til venstre i bildet). (Foto: Morten Holt)

For høye personalkostnader

Nina Karlsen og Trond Åm har innsett at det ikke går an å drive restaurant bare etter hjertet, hjernen må også kobles inn.

– Uansett hva man ønsker å gjøre innen restaurantdrift, så er det til syvende og sist snakk om business. Driften må gå rundt. Det ble for høye personalkostnader ved Caya. Jeg må innrømme at det kom litt overraskende på oss at vi ikke klarte å få til driften. Vi har jo øvd oss i en del år på Solsiden med Søstrene Karlsen og har erfaring derfra på hvordan vi skal løse utfordringene med vinteren og mindre besøk. Men det ble rett og slett for tungt på Caya. Det ble kort og godt for mange hverdager uten nok gjester. Det hjelper ikke at alle har vært fornøyd med det vi har levert når ikke økonomien går rundt. Derfor var det eneste ansvarlige for oss nå å stenge. Lørdag var vår siste åpningsdag, sier Karlsen til Vinpuls.no.

Graffi-eiere overtar lokalene

Det er de tre eierne bak Graffi-restaurantene, samt Magnus Sjåk-Bræk (tidligere Credo), som overtar leiekontrakten i Caya-lokalene.

Les også: Credos siste servering på Credoveita, nå skal restauranten flyttes til Lilleby

De nye leietakerne har mål om å åpne en ny restaurant i lokalene i september 2017.

Les hele saken på Vinpuls.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS