De ansatte samlet utenfor restauranten på den siste serveringsdagen på Credoveita. (Foto: Credo)
De ansatte samlet utenfor restauranten på den siste serveringsdagen på Credoveita. (Foto: Credo)

Credos siste servering i Midtbyen

Fredag 30. juni hadde Credo sin siste servering i lokalene i Midtbyen i Trondheim sentrum. Nå venter et nytt eventyr for Heidi Bjerkan & co på Lilleby på Lade. Planen er at «nye» Credo skal åpnes i november 2017.

Publisert

Nylig ble Credo i Trondheim kåret til Norges femte beste restaurant, og en av de 50 beste i hele Norden (White Guide Nordic 2017/2018). Også restauranten i etasjen over, Jossa Mat og Drikke, som også skal flyttes til Lilleby, fikk plass i White Guide (44. plass av 65 restauranter på den norske listen)

Les også: Dette er Nordens beste restauranter

– Det morsomste er jo at Jossa også er med. Det er jo helt fantastisk, uttalte daglig leder for begge restaurantene, Heidi Bjerkan, etter kåringen.

Credo har hatt sin siste servering i lokalene som har huset restauranten i 19 år. (Foto: Morten Holt)
Credo har hatt sin siste servering i lokalene som har huset restauranten i 19 år. (Foto: Morten Holt)

19 år på Credoveita

I 19 år har restauranten holdt til i Credoveita/Ørjaveita i sentrum av trønderhovedstaden, og stadig oppnådd høyere status. Femteplassen på den norske White Guide-listen nå i juni 2017 satte kronen på verket før siste åpningsdag i de gamle lokalene.

Men hva skjer når restauranten nå flytter nordøstover – til Lade. Her ønsker Heidi Bjerkan & co å skape et grønt miljø der de ulike delene virker i symbiose, hvor alle ledd mellom bonden og kokken blir gjort synlig.

Les også: Credo på flyttefot

Credo er på vei til Lilleby på Lade. (Illustrasjon/arkiv)
Credo er på vei til Lilleby på Lade. (Illustrasjon/arkiv)

I første omgang åpnes nå Finnes kafé i løpet av juli, og planen er at «nye» Credo og Jossa Mat og Drikke skal åpnes i november 2017.

Michelin til Trondheim?

Kan det gi enda bedre resultater for trondheimsrestauranten, og kanskje sørge for at Michelin-inspektørene gir sin første stjerne til en norsk restaurant nord for Oslo?

«Snart åpner vi et nytt kapittel. Vi er allerede godt i gang med planene frem mot innflyttingen i gamle Bergs Maskins Verkstedhall og Finnes Barnehjem, og jeg gleder meg til å vise deg alt det nye vi vil tilby! Her vil du som gjest kunne oppleve både bruseri/juseri, kaffekambocha, vinbar, meieri, charkutérie, og et småskalabakeri. Over gata fra restauranten vil vi drive en kafé, Lilleby Matglede, som tillegg til mat og god stemning vil tilby kurs i mat og dyrking. Dette skal være et lavterskeltilbud for alt fra barn til eldre, og vil stå godt sammen med hovedrestauranten og nye Jossa», skriver Heidi Bjerkan på Restaurantcredo.no.

Her kan du følge Credo på Facebook

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS