Foto: Turistbyrån Gotland

Nye hoteller og restauranter i Sverige

Det popper stadig opp nye hotell og gode spisesteder i Sverige. Nytt i sommer er blant annet et innovativt tivoli-hotell i Göteborg, en hipp sykkelkafé og et strandhotell og restaurant med karibisk vibe langs Sveriges riviera.

Publisert

Under er et utvalg av nabolandets nyeste tilskudd når det kommer til mat og overnatting:

Best Western Åby Hotel. (Foto: Best Western)

Hoteller

Foto: Andreas Silverblad

Tivoli-hotell i Göteborg

Bli med på tivoli-overnatting på Best Western Hotel i Åby. Hotellet er et firestjerners hotell med 223 rom og ligger like utenfor Göteborg i Mölndal. Her settes helhetsopplevelsen i fokus og designet og interiøret er inspirert av et tivoli. Hotellet har et fargerikt uttrykk og en overnatting her er en annerledes og morsom hotellopplevelse.

Foto: Jonas Ingman

Isbolaget Hotell

I Göteborgs sørlige skjærgård, på Donsö, bygger Isbolaget sitt nye hotell – Hotell Isbolaget. Dette blir øyas første hotell og det kommer til å være utrustet med ni dobbeltrom og en suite, alle rom med havutsikt. Hotellet skal stå klart 1. juli og det er enkelt å komme seg til øya med båten som går fra Stenpiren i Göteborg. Isbolaget var tidligere et sted hvor man oppbevarte is til fisken på fiskebåtene, og nå er det gamle huset omgjort til et nytt hotell med rustikt og stilig interiør.

Foto: Turistbyrån Gotland

Nye hytter på Nimbus Öckerö

Foto: Dömle Herrgård

I mars stod åtte nye hytter ferdig på Nimbus Öckerö, rett utenfor Göteborg. Hyttene har fire sengeplasser, et lite kjøkken og uteplass med havutsikt. Nimbus Öckerö er også et utmerket utgangspunkt for å øyhoppe i skjærgården med for eksempel sykkel.

Nye glasshus på 72 Hour Cabin

Foto: Restauranten

I fjor lanserte Sverige et konsept kalt 72 hour cabin, som innebærer overnatting og naturopplevelser i glasshus plassert ut i naturen i Västsverige. I år fortsetter suksessen med enda et nytt glasshus. Huset ligger vakkert til på en odde, rett ved innsjøen Iväg. I tillegg til dette huset finnes det også et til i Dalsland, to ved Baldersnäs Herregård og fem originale glasshus på Henriksholm

Foto: Restauranten

First Hotel Visby

I slutten av juni åpner et nytt hotell i verdensarvbyen Visby på Gotland. Hotellets beliggenhet finner du rett overfor Visby havn, kun et par minutters gange fra Visby sentrum. First Hotel Visby har 90 rom hvor mange av de er utstyrt med egen balkong. I tillegg til vakker utsikt over havet og solnedgangene tilbyr hotellet også et eget basseng, jacuzzi, badstue og utendørsbar.

Nye strandnære studiohytter

Foto: Simon Lautrup og Jonathan Strömberg

Populære Tofta Strand Camping på Gotland får ny giv. Denne sommeren vil 16 nye og eksklusive studio være tilgjengelig for utleie i ferien. Disse ligger helt nede ved stranden, med det sjarmerende stedet Surflogiet som nærmeste nabo. På Tofta strand finnes flere restauranter, after beach og mye moro. Studioene er 38 kvm store, med to soverom, en åpen planløsning med kjøkken og hverdagsrom og veranda.

Ny spa og relax-avdeling på Dömle Herregård

Foto: Restauranten

Den ærverdige herregården åpner portene til en ny spa og relax-avdeling, som har fått navnet Spagården. Her tilbys avkobling i deilige omgivelser. Det finnes flere spabasseng både ute og inne, badstuer og loungeområder. Unn deg et eksklusivt spabesøk i kombinasjon med god mat og drikke i herskapelige omgivelser.

Restauranter

Jinx Dynasty

Foto: Marie Hidvi

Den populære foodtrucken Jinx, som står på Magasingatan i Göteborg, har åpnet en restaurant i Victoriagården. Nå kan enda flere sultne gjester nyte de asiatisk-inspirerte bunsene både innen- og utendørs.

Faye Emmy

Slå deg ned i et herlig miljø preget av messingdetaljer og en varm atmosfære. Naturvin og et generøst utvalg av pinchos, ost og kjøtt vil sørge for en komplett smaksopplevelse. Stedet Faye Emmy var nyåpnet i mai og et spennende tilskudd til Göteborgs mange barer og restauranter.

Carbon

Restauranten har fått navnet sitt etter stedets kullovn og her tilbys det fine dining i stilrene lokaler i Göteborg. Det er den kjente kokken Jean Henkel, som også driver restauranten Brasa i samme området, som står bak Carbon.

Noot Nordik

På Östra Larmgatan i Göteborg er det nyeste tilskuddet restauranten Noot Nordik Kitchen. Som navnet tilsier vil det bli servert retter med nordisk preg. Menyen er komponert ut fra sesongens råvarer og her serveres mat med omtanke for de gode smaker.

Le Comptoir

En liten bit av fransk gourmet har flyttet inn på Avenyn i Göteborg. I Le Comtoirs kombinerte butikk og bistro finner du alt fra oster, vin og charkuterier til ferske bakevarer og leskende lemonader.

The Edible Country

I 2019 forvandles Sverige til verdens største DIY-gourmetrestaurant og i sommer står det en rekke nye bord klare til å ta imot naturglade og sultne gjester. The Edible Country er et konsept som tar sikte på å få folk til å benytte seg av Sveriges naturlige spiskammers, ved å spise og lage mat ute, med menyer utarbeidet av svenske Michelin-kokker. De nye bordene er å finne i Halland, Västsverige, Göta Kanal, Värmland, Jämtland Härjedalen, Dalarna og Småland. Alle bordene kan bookes fra mai til september. Reservering av plass rundt bordene er gratis og kan enkelt gjøres på bookatable.com eller hjemmesiden til The Edible Country.

Les mer om The Edible Country her

Sykkel og fika på Feldts Socker och Cykel

Midt i Halmstad sentrum ligger Feldts Socker och Cykel, en ny perle på sykkelruten langs Kattegattleden. Stedet er en herlig miks av sykkel, kafe og butikk. Her kan du fika, altså spise bakverk og drikke kaffe, samtidig som du kan mekke, handle sykkelklær eller møte andre sykkelentusiaster.

Asian Bank Office

Det gamle bankkontoret i Storgatan i Halmstad har blitt forvandlet til en moderne og stilfull Asia fusion-restaurant. På Asian Bank Office kan du nyte lokale råvarer fra det svenske kjøkkenet, mikset med de beste av de asiatiske smakene.

Skrea Matbruk

Driverne bak den kjente restauranten Prostens Pizza, med matprofilen Lisa Lemke i spissen, utvider i sommer med en ny avdeling kalt Skrea Matbruk, som skal bli en levende møteplass med mat i fokus. Det vil bli en restaurant som holder åpent hele året, hvor hjemmelaget pasta laget på vårhvete fra Halland og lokale råvarer vil stå på menyen. Det blir også en døgnet-rundt åpent matbutikk og en plass for bryllup, konferanser og arrangementer.

Flip Flop Beach Bar & Rooms

På Olofsbo strand ligger det et hus som har fått nytt liv. På Flip Flop Beach Bar og Rooms finnes en restaurant og overnattingsmuligheter i fargerike omgivelser, og med utsikt til havet og klippene. Ta en morgendupp, en tur i beach baren eller nyt en matbit med karibisk twist.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS