Illustrasjonsfoto: Kongshus Jakt- og Fiskecamp
Illustrasjonsfoto: Kongshus Jakt- og Fiskecamp

Hanen lanserer app

Hanen lanserer en app for å gjøre norske bygdeperler lettere tilgjengelige.

Publisert
Skjermdump av Hanens nye app.
Skjermdump av Hanens nye app.

Fra før har Hanen nettstedet Hanen.no, som også er tilpasset nettbrett og mobiltelefoner. Men for å gjøre det enda enklere å finne frem til de gode bygdeopplevelsene, kommer det nå altså en app.

Eide Gard med vertinnen Johanne Marie Heggebø. (Foto: Eide Gard)
Eide Gard med vertinnen Johanne Marie Heggebø. (Foto: Eide Gard)

Finn din bygdeperle

– Ett av våre aller viktigste mål er å gjøre det så lett som mulig å få oversikt over og finne frem til de mange bygdeperlene våre, sier daglig leder i Hanen, Bernt Bucher Johannessen i en pressemelding.

Les også: Har tro på en god reiselivssommer

Skjermdump av Hanens nye app.
Skjermdump av Hanens nye app.

– Når du har lastet ned denne appen til mobiltelefonen eller nettbrettet, vil du lett se alle Hanen-bedrifter i området hvor du befinner deg til en hver tid. Du får tilgang til de samme bedriftene som du finner på hanen.no. Du finner både bedrifts- og kontaktinformasjon, og før fellesferien vil vi også ha på plass kategorisøk slik at man kan søke spesifikt etter overnattingssteder, serveringssteder, gårdsbutikker eller aktiviteter.

iPhone og Android

– Foreløpig er appen tilgjengelig i App Store, men i løpet av en ukes tid vil den også lanseres i Android-versjon. Det koster selvsagt mye å utvikle en app for både iPhone og Android-telefoner. Vi er så heldige å ha et samarbeid med studenten Benjamin Weggersen. Han utviklet Hanen s nettsider mens han studerte ved NTNU i Trondheim. Nå studerer han videre innen datateknikk ved et universitet i California. Der trengte han et case for å utvikle en app som en del av studiet. Og da var det hyggelig og nyttig for begge parter, at han valgte å utvikle en app for Hanen, sier Bucher Johannessen.

Les også: Nordmann leder bygdeturismen i Europa

Reiseruter og flere språkversjoner

– Det er svært nyttig at du kan legge inn din reiserute i appen og så kommer alle Hanen-bedriftene opp langs ruten du kjører. Derved kan du sikre at du får med deg de gode og viktige bygdeopplevelsene som Hanen har å by på. Reiserutene kan også lastes ned til mobiltelefonen eller nettbrettet, slik at man slipper å ha nettilgang hele tiden. Særlig for utenlandske turister, kan dette være svært nyttig for å slippe store nettutgifter når man er på farten. Selvsagt vil vi også tilfredsstille utenlandske turister gjennom å ha appen på flere språk, og om kort tid vil det være engelsk og tysk versjon tilgjengelig, forteller daglig leder Bernt Bucher Johannessen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS