Illustrasjonsfoto: Kongshus Jakt- og Fiskecamp

Hanen lanserer app

Hanen lanserer en app for å gjøre norske bygdeperler lettere tilgjengelige.

Publisert
Skjermdump av Hanens nye app.

Fra før har Hanen nettstedet Hanen.no, som også er tilpasset nettbrett og mobiltelefoner. Men for å gjøre det enda enklere å finne frem til de gode bygdeopplevelsene, kommer det nå altså en app.

Eide Gard med vertinnen Johanne Marie Heggebø. (Foto: Eide Gard)

Finn din bygdeperle

– Ett av våre aller viktigste mål er å gjøre det så lett som mulig å få oversikt over og finne frem til de mange bygdeperlene våre, sier daglig leder i Hanen, Bernt Bucher Johannessen i en pressemelding.

Les også: Har tro på en god reiselivssommer

Skjermdump av Hanens nye app.

– Når du har lastet ned denne appen til mobiltelefonen eller nettbrettet, vil du lett se alle Hanen-bedrifter i området hvor du befinner deg til en hver tid. Du får tilgang til de samme bedriftene som du finner på hanen.no. Du finner både bedrifts- og kontaktinformasjon, og før fellesferien vil vi også ha på plass kategorisøk slik at man kan søke spesifikt etter overnattingssteder, serveringssteder, gårdsbutikker eller aktiviteter.

iPhone og Android

– Foreløpig er appen tilgjengelig i App Store, men i løpet av en ukes tid vil den også lanseres i Android-versjon. Det koster selvsagt mye å utvikle en app for både iPhone og Android-telefoner. Vi er så heldige å ha et samarbeid med studenten Benjamin Weggersen. Han utviklet Hanen s nettsider mens han studerte ved NTNU i Trondheim. Nå studerer han videre innen datateknikk ved et universitet i California. Der trengte han et case for å utvikle en app som en del av studiet. Og da var det hyggelig og nyttig for begge parter, at han valgte å utvikle en app for Hanen, sier Bucher Johannessen.

Les også: Nordmann leder bygdeturismen i Europa

Reiseruter og flere språkversjoner

– Det er svært nyttig at du kan legge inn din reiserute i appen og så kommer alle Hanen-bedriftene opp langs ruten du kjører. Derved kan du sikre at du får med deg de gode og viktige bygdeopplevelsene som Hanen har å by på. Reiserutene kan også lastes ned til mobiltelefonen eller nettbrettet, slik at man slipper å ha nettilgang hele tiden. Særlig for utenlandske turister, kan dette være svært nyttig for å slippe store nettutgifter når man er på farten. Selvsagt vil vi også tilfredsstille utenlandske turister gjennom å ha appen på flere språk, og om kort tid vil det være engelsk og tysk versjon tilgjengelig, forteller daglig leder Bernt Bucher Johannessen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS