– Vi har hele tiden sterkt søkelys på bærekraftig drift, og svanemerkingen er et bevis på at vi er på rett vei, sier administrerende direktør Kathinka Friis-Møller. (Foto: Britt K. Andersen)

Åpner sin første svanemerkede måltidsleveranse

Compass Group – ved Eurest, åpner nå sin første svanemerkede måltidleveranse. Leveransen gjelder to kantiner og en kaffebar hos Statkraft på Lilleaker i Oslo.

Publisert

Svanemerkingen er en del av Compass Groups satsing på en mer bærekraftig drift.

– Åpningen av våre første svanemerkede kantiner og kaffebar, hos Statkraft, er en viktig milepæl for oss i Compass Group, sier administrerende direktør Kathinka Friis-Møller i en pressemelding.

Reduksjons av matsvinn

Compass Group har hatt deler av renholdstjenesten svanemerket side 2012, og er blant leverandørene som har lovet å kutte matsvinn med 20 prosent innen 2020.

– Statkraft er en kunde som stiller store krav til leveransen, spesielt når det kommer til miljøvennlighet. Vi gleder oss over å kunne levere på dette, sier Friis-Møller.

Reduksjon av matsvinn er en viktig del av svanemerkingen. Compass Group har brukt de siste to årene på å utarbeide nye systemer mot svinn, der de i detalj kan måle miljøeffekten.

Bærekraftig drift

– Vi har hele tiden sterkt søkelys på bærekraftig drift, og gjør forbedringer i hvert ledd. Svanemerkingen er et bevis på at vi er på rett vei, sier Friis-Møller.

Svanemerket er et offisielt nordisk miljømerke. Kravene til merket handler blant annet om redusert energibruk og prioritering av matvarer med mindre miljøpåvirkning.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS