Filip August Bendi fra Hotel Bristol er Norges deltaker i nordisk mesterskap for kokker i Herning i Danmark nå i mars. (Foto: Morten Holt)

Bendi representerer Norge i nordisk mesterskap

Filip August Bendi fra Hotel Bristol er Norges kandidat i nordisk mesterskap for kokker (Nordic Chef), Mesterskapet skulle arrangeres i Herning i Danmark 23. og 24. mars, men er utsatt på ubestemt tid. Jon Erlend Matre fra Stock er Norges deltaker i «Nordic Young Chef», mens Ole August Rosengren fra Brasserie France skal representere Norge i «Nordic Waiter».

Filip August Bendi. (Foto: Morten Holt)

SISTE: NORGES KOKKERS LANDSFORENING (NKL) OPPLYSER AT ARRANGEMENTET ER UTSATT - PÅ GRUNN AV KORONAVIRUSET, men når konkurransen blir arrangert, er dette uansett Norges deltakere.

– Går for gull

– Jeg går selvfølgelig for gull, sier Bendi, som kvalifiserte seg for nordisk mesterskap ved å bli nummer to i Årets kokk 2019, bak Christian A. Pettersen, som er Norges deltaker i Bocuse d’Or Europe i Tallinn i Estland i slutten av mai i år.

Jon Erlend Matre deltar for Norge i Nordic Young Chef. (Foto: NKL)

Bendi forteller at han har trent «døgnet rundt» de siste ukene, men mesterskapet i Herning kan på ingen måte sammenlignes med Årets kokk i Norge, der det er vesentlig flere treningstimer i forkant.

– Jeg må tenke helt annerledes i nordisk mesterskap, sier Bendi, som allerede er i gang med planleggingen til Årets kokk 2021. han har vært med de to siste gangene, og tapte knepent for Christian A. Pettersen i 2019 (Årets kokk blir Norges representant i Bocuse d’Or, red. anm).

Første gang nummer to i Årets kokk representerer NKL

Ole August Rosengren fra Brasserie France er Norges deltaker i Nordic Waiter. (Foto: Arkiv)

– Dette er første gangen denne regelen kommer inn, at nummer to i Årets kokk skal representere Norge og NKL. Du blir automatisk kvalifisert for nordisk mesterskap ved å bli nummer to i Årets kokk. Dette er neste steg i det viktige og gode samarbeidet mellom NKL og Stiftelsen Årets kokk (tidligere Bocuse d’Or Norge), sier president i Norske Kokkers Landsforening (NKL), Helge Johansen.

Nordisk mesterskap er for så vidt ikke en riktig betegnelse på mesterskapet. I tillegg til Norge, Finland og vertsnasjonen Danmark, er også Sveits, Wales, Italia, England og Tyskland med i mesterskapet i Herning.

Global Chef i St. Petersburg i slutten av juli

Tidligere NM-vinner Kjell Patrick Ørmen Johnsen representerer Norge i Global Chef i juli 2020. (Foto: NKL)

Men det venter flere internasjonale oppgaver for norske kokker denne sommeren. I slutten av juli arrangeres Global Chef og Global Young Chef i St. Petersburg i Russland.

Landslagskokkene Kjell Patrick Ørmen Johnsen (Global Chef) og Aron Espeland (Global Young Chef) er Norges deltakere i den konkurransen.

Aron Espeland. (Foto: Morten Holt)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS