Illustrasjonsfoto: NHO Reiseliv

Mulig å utsette all moms ut året

Bedrifter med betalingsproblemer kan utsette skatter og avgifter til staten ut året, nå også momsen som skulle forfalt i morgen, 10. juni.

– NHO Reiseliv hadde primært ønsket reduksjoner i skatter og avgifter, men dette er allikevel gode nyheter for de som har lurt på om de kunne betale feriepenger når momsen skulle betales samtidig, sier NHO Reiseliv-direktøren.

Hastevedtak i Stortinget

I revidert nasjonalbudsjett foreslo regjeringen en ordning som gjorde det mulig å utsette avgifter til staten fra 1. juli til 31. desember mot en noe lavere rente enn det som er vanlig for slik utsettelse. Det var imidlertid uklart om momsen som forfaller 10. juni ville kunne videreføres inn i denne ordningen. En slik utsettelse krevde et hastevedtak i Stortinget, noe NHO Reiseliv fikk bekreftet at var gjennomført 3. juni.

Kristin Krohn Devold. (Foto: NHO Reiseliv)

Fra 1. juli vil det også være mulig å utsette innbetalingen av skatt og avgifter, f.eks. særavgifter som avgift på alkohol, avgift på alkoholfrie drikkevarer, arbeidsgiveravgift og forskuddsskatt for selvstendig næringsdrivende eller selskap.

– Samlet sett betyr dette at alle bedrifter kan slippe å få statlige gjeldsinnkrevere på døren, i en presset tid, sier Krohn Devold, og viser til at bedriftene kan kjøpe seg litt tid til å komme seg på bena igjen, når utsettelsen får virke sammen med andre støtteordninger.

Skatt og avgifter skal fortsatt rapporteres

Finansdepartementet skriver at vanlig rente på slike utsettelser er 9,3 %, men at alle som søker om utsettelse nå vil få en redusert rentesats på 6 %. Merk også at skatt og avgifter fortsatt skal rapporteres inn fortløpende, selv om de ikke skal betales.

Skatteetaten vil om kort tid legge ut informasjon på sine hjemmesider om hvordan det kan søkes om betalingsutsettelse etter den nye ordningen. NHO Reiseliv oppdaterer sine e oversikter så snart de får opplysningene.

Relevante lenker:

Oversikt over opprinnelige frister hos Skatteetaten

Oversikt over alle tiltak for bedrifter hos Skatteetaten

Endringer i skatte-, avgifts-, og tollovgivinga foreslått i revidert nasjonalbudsjett for 2020 (PDF, se fra kap 6 side 31)

NHOReiseliv.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS