Rekordstor interesse for sunne lunsjer blant norske ungdomsskoleelever

– Vi i er overveldet over responsen, sier prosjektleder for konkurransen «Lag din egen lunsj -oppdrag kostråd», Silje Thoresen Tandberg.

Publisert

Elever fra 449 ungdomsskoler over hele Norge har sendt inn bidrag til den kreative konkurransen «Lag din egen lunsj – oppdrag kostråd», som arrangeres av opplysningskontorene og Norges Sjømatråd.

Silje Tandberg Thoresen
Silje Tandberg Thoresen

Det er en økning på hele 311 skoler fra fjorårets konkurranse «Lag din egen lunsj (reklame)». Mange ungdommer har også levert på egen hånd fra kampanjens nettside – til sammen er det sendt inn rundt 9700 bidrag.

– Vi er overveldet over responsen. Det er gøy at vi klarer å skape engasjement rundt kostrådene på denne måten, sier prosjektleder Silje Thoresen Tandberg.

I årets konkurranse har elever fra 8. til 10. klasse blitt utfordret til å lage plakater hvor de gjør Helsedirektoratets 12 kostråd mer relevante for sin egen hverdag, samt å sette sammen en egen lunsj, som er i tråd med kostrådene.

Sunt kosthold skaper engasjement blant de unge

De positive tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg, ifølge prosjektleder Silje Thoresen Tandberg:

– Kort tid etter at vi lanserte årets konkurranse begynte bidragene å strømme inn.

– Vi vet at mange unge er veldig opptatt av å spise sunt. Derfor synes vi det er viktig at de selv får gjøre kostrådene mest mulig relevante for dem. Tilbakemeldingene fra elevene viser at de setter pris på å få sette seg ned og jobbe kreativt med dette temaet, sier hun.

I forbindelse med konkurransen har lærerne kunnet benytte et eget undervisningsmateriell som dekker kompetansemål i flere fag.

Med på laget er også de svært populære YouTube-profilene Agnete Husebye (24), best kjent som «Agnetesh», og Herman Dahl (17).

Arrangørene vil i løpet av kort tid kåre 12 delfinalister – en for hvert kostråd. En av disse vil vinne hovedkonkurransen og få muligheten til å vinne en drømmedag med de to influenserne.

Silje Thoresen Tandberg tror også mange voksne vil få glede av ungdommenes nye kunnskap, nå som mange har hjemmeskole.

– Vi vet at mange voksne er mer slepphendte med kostholdet enn barna sine. Dette kan derfor være en fin anledning til å be dem dele noe av kunnskapen sin, ved å lage sunne lunsjer sammen, oppfordrer hun.

Helsedirektoratets 12 kostråd finner du her

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS