Camilla Hamre og Gunnar Fjellstad startet Ånstad Lam i 2016. (Foto: Morten Holt)

Familiehemmeligheten blir til gourmetlam

Ånstad Lam behandler lammekjøttet i en helt spesiell lake, noe både restauranter og hoteller i Norge har fattet interesse for.

Publisert
Camilla Hamre og Gunnar Fjellstad driver Ånstad Lam AS. (Foto: Morten Holt)

Gunnar Fjellstads bestefar, som ble født i 1905 og bodde på Ånstad ytterst i Lofoten, utviklet en helt unik oppbevaringslake for lam. Nå bringer Fjellstad, sammen med samboer Camilla Hamre, frem bestefarens gamle familiehemmelighet.

Holdt på i ett år

Fjellstad var sjømann og Hamre var sykepleier, men sa opp jobbene og satset for fullt med eget firma, som ble etablert 1. april 2016. Han hadde oppskriften, og med hennes genuine interesse for mat, har det hele nå tatt av. Bedriften har også inngått et samarbeid med Røros Kjøtt og Dullum slakteri.

– Det er tilberedningsmetoden som er nøkkelen. Kjøttet er konservert med en gammel metode som ble brukt lenge før fryseboksens tid, forteller Fjellstad.

– Lammekjøttet ligger i den spesielle laken i minst tre uker, og gir deg mørt kjøtt som har en fantastisk lammesmak, sier han videre.

– Vi leverer kjøttet i lake i 10 kilos plastbøtter. I denne laken har det en holdbarhet på hele 10 måneder, forteller Hamre.

Produktene

Per i dag leverer bedriften lammeribbe, lammesadel (hel og kløyd), nakken (rygg/ nakke), bog i skiver og lår i skiver. I tillegg har de også et fryst produkt, ferdig utvannet lammesadel.

Etter at Ånstad Lam AS nå har fått en lokalmatavtale med Scandic Hotels i Norge, ser innehaverne av Aanstad Lam lovende på fremtiden.

– Det har gått veldig fort etter oppstart, og vi ser ikke bort fra en omsetning på mellom fire og fem millioner kroner inneværende år, sier Hamre.

Ånstad Lam har base i Hurum.

Les mer på Aanstadlam.com

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS