0515-horeca
0515-horeca

Horeca 5/2015

Med en driftsmargin på 17 prosent på en omsetning på rundt 10 millioner kroner i 2014 skiller Valdresporten seg veldig ut fra mange andre i samme bransje. – Medlemskapet i Utvalgte Spisesteder betyr mye, sier innehaver Hans Erik Sørum. Se hva du kan lese om i Horeca 5/2015 her.

Publisert

Leder: Landets ubestridte frokosthotell For utenforstående kan det nesten det nesten virke litt kjedelig – at Scandic Nidelven (tidligere Rica Nidelven) vinner kåringen av landets best hotellfrokost år etter år. 10 ganger på rad for å være helt presis.Les lederartikkelen her

" TYPEBEDRIFT: Valdresporten Nesten to av 10 kroner blir igjenMed en driftsmargin på 17 prosent på en omsetning på rundt 10 millioner kroner i 2014 skiller Valdresporten seg veldig ut fra mange andre i samme bransje. – Medlemskapet i Utvalgte Spisesteder betyr mye, sier innehaver Hans Erik Sørum.

Utvalgte spisesteder langs veienMange av landets mest kjente spisesteder langs veien er med i sammenslutningen Utvalgte Spisesteder. De som har blitt med, ser klare forbedringer på bunnlinjen.

Rustad Kafé - en institusjon langs veienDet begynte med fem små bord for lokalbefolkningen og fremfor alt veifarende gjester i 1947. I dag er Rustad Kafé nesten som en institusjon å regne langs riksvei 7.

TEMA STORKJØKKEN

Nicros håndverk holder standDu finner ikke så mange helnorske storkjøkkenprodusenter lenger, men håndverksbedriften Nicro i Telemark holder stand – under ledelse av Vidar Korneliussen. I fjor omsatte hjørnesteinsbedriften i vesle Siljan kommune for 46 millioner kroner.

Frima Vario Cooking CenterFrima produserer tilberedningsutstyr til blant annet kantine, hotell og institusjonskjøkken. Nylig ble nyskapningen Frima VarioCooking Center Multificiency introdusert.

Nye juice-maskinerJuicing er i skuddet som aldri før, og i den forbindelse har Citrocasa kommet med ny modell av sine Fantasticmaskiner.

Ny trend – bygg ditt eget kjøleskapMed et nytt og fleksibelt hyllesystem for matoppbevaring lanserer Electrolux det frittstående kombiskapet FreshPlus. Flyttbare beholdere i ulike størrelser gir mer plass, enklere organisering av maten og mindre matkasting.

LOKALE RÅVARER

Skaslien Gjestgiveri: Skal bli best på lokalmat i landetOttar Skaslien, kjøkkensjef Ivan Sandberg og resten av teamet på kjøkkenet på Skaslien Gjestgiveri i Hedmark har satt seg et hårete mål; stedet er ikke snauere enn at målet er å bli best på lokalmat i hele Norge.

ÅRETS KOKK 2015

Én av dem er Norges neste Bocuse d’Or-deltakerDe siste månedene har de seks deltakerne i Årets Kokk 2015 vært på flere samlinger – for å skape samhold og gjøre hverandre gode. Nå tilspisser det seg; tirsdag 13. oktober er det bare én av dem som blir en vinner og Norges neste Bocuse d’Or-deltaker.

Deltakere i Årets KokkPresentasjon av årets deltakere

Kjente navn i juryenJuryen i Årets Kokk 2015 består av en rekke kjente og meritterte kokker.

Underthun overtar Hellstrøms rolleNy president i Bocuse d’Or Norge

Argentina: Malbec – ZucardiArgentina er det største vinproduserende landet i Sør-Amerika og landet er den største vinprodusenten i verden – rundt regnet 15 millioner hektoliter i året. Samtidig har Argentina et av verdens høyeste vinforbruk per innbygger.

Bransjeveteran med pølsevognGjennom 50 år har Arne Myhre (67) vært en markant person i restaurantbransjen i Oslo-området. Nå har han utviklet en serveringsvogn – eller «pølsevogn» som den gjerne kalles, for det norske markedet.

Hurtigruten med koke- og opplevelsesbokHurtigruten tar kysten på alvor, og i en ny koke- og opplevelsesbok presenteres oppskrifter og mange av mat- og drikkeprodusentene som forsyner skipene med råvarer.

Menyer, mat og måltider i harmoniHelge Jørgensen, kjent fra blant annet Hotellhøgskolen i Stavanger og også magasinet Horecas egen kommentator i vår faste spalte «Typebedrift», har skrevet boka «Menyer, mat og måltider i harmoni».

Eierskifte / Eiendomsoverdragelse: KommunikasjonsstrategiGod kommunikasjon er blitt stadig viktigere, ikke bare for statsapparatet med sine om lag 2000 kommunikasjonsrådgivere, men også for deltagere i en virksomhetsoverdragelse i SMB-markedet utenom børs.

Bransjejus: Inndragning av skjenkebevillingSivilombudsmannens uttalelse om at midlertidig inndragning av skjenkebevilling er straff har skapt reksjoner i Helsedirektoratet.

Bransjejus / bok: Kommentarutgave til alkohollovenEn ny kommentarutgave til alkoholloven er i sommer kommet ut på Universitetsforlaget. Boka, som er skrevet av Christian Aubert retter seg mot bevillingssøkere/innehavere, kommunale saksbehandlere og advokater.

Portrettet: Ny BFSN-leder, Steinar StenssonEn BFSN-epoke var over da Arne Dalseng 1. september ga stafettpinnen videre til sin etterfølger Steinar Stensson. Samtidig er en Lilleborg-epoke over; Stensson har nemlig tjent sin arbeidsgiver trofast i 31 år.

Korttenkt mat Tegneserie

FASTE SPALTER

• VIN • DRIKKE • PRODUKTER • • NYTT OM NAVN • BRANSJENYTT • • LANDET RUNDT • NORDEN RUNDT • VERDEN RUNDT • • HORECAMARKEDET • BFSN • BRANSJEKALENDER •• KORTTENKT MAT - TEGNESERIE •

Powered by Labrador CMS