Hotelldirektør Toril Flåskjer og husøkonom Ksenia Levy på Scandic Fornebu. (Foto: Morten Holt)

Scandic Fornebu engasjerer seg lokalt

Scandic Fornebu engasjerer seg lokalt. Lørdag 6. mai drar hotellet i gang «Den store strandryddedagen» i sitt nærområde, anført av hotelldirektør Toril Flåskjer og husøkonom Ksenia Levy.

Publisert
Scandic Fornebu holder hus like ved strandkanten, og tar sitt ansvar for å holde strandområdene rene. Dette er utsikten fra en av hotellets uteplasser. (Foto: Morten Holt)

– Svært mange av Scandic Fornebus medarbeidere skal delta på «Den store strandryddedagen» lørdag 6. mai. Dette er en del av vårt miljøengasjement, og er et naturlig tiltak i forhold til vår beliggenhet ved fjorden på Fornebu. Fornebuteamet skal rydde Fornebukta og Rolfstangen, som er de to nærmeste strendene til hotellet. Her vil våre gjester møte ryddige strender hvor det er hyggelig å være, sier de to.

Scandic Fornebu. (Foto: Morten Holt)

Miljøengasjement

– Vi deltar på den store strandryddedagen fordi hvert år dør en million sjøfugl og 100 000 marine pattedyr på grunn av marin forsøpling. Samtidig havner over 8 millioner tonn plast i havet årlig, og ifølge World Economic Forum vil det innen 2050 være mer plast enn fisk i verdenshavene, sier Levy og Flåskjer.

 «Den store strandryddedagen» er også et sosialt arrangement for alle ansatte på Scandic Fornebu. Her husøkonom-avdelingen. (Foto: Scandic Fornebu)

– Over 80 prosent av avfallet som havner i havet kommer fra landbaserte kilder. Alle som rydder langs kysten på strender, øyer, havbunnen m.m. eller i innlandet langs vassdrag, innsjøer, stier m.m., bidrar derfor til kampen mot marin forsøpling.

Også sosialt

– I tillegg til at vi tar et tak for miljøet, er dette også en dag der vi ansatte samles, og har det sosialt sammen. Vi har med hele familien, og barna er også med, sier Ksenia Levy.

– Initiativet kom fra de ansatte, og vi engasjerer store og små. Flere tar med både kjæreste eller ektefelle og barn. Vi serverer varm sjokolade og boller til alle som deltar, og deler også ut Scandic-gensere, forteller Flåskjer.

Du kan lese mer om Scandic Fornebu, Toril Flåskjer og Ksenia Levy i magasinet Horeca (nummer 4 2017, som har utgivelse i juni)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS