Lørdag 4. mai er det klart for en ny strandryddedag. Her fra Scandic Fornebu for et par år siden. (Foto: Scandic Fornebu)
Lørdag 4. mai er det klart for en ny strandryddedag. Her fra Scandic Fornebu for et par år siden. (Foto: Scandic Fornebu)

Hyller strandryddere med gratis frokost

Lørdag 4. mai arrangeres den offisielle Strandryddedagen, en nasjonal miljødugnad i regi av «Hold Norge Rent. Scandic gjentar suksessen fra i fjor, og tilbyr Norges beste hotellfrokost gratis til store og små strandryddere i hele landet.

Publisert

– Strandryddedagen er et fantastisk miljøinitiativ som vi er stolte over å være en del av. I fjor kick-startet mer enn 1000 strandryddere dagen med vår prisvinnende frokost. I år ønsker vi å gjenta suksessen og inviterer til gratis og bærekraftig frokost på 23 av våre hoteller rundt om i landet. Det er på sin plass at Norges største miljødugnad starter med Norges beste frokost, sier administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Redusere avfall

Nåværende hotelldirektør på Grand Hotel og tidligere hotelldirektør på Scandic Fornebu, Toril Flåskjer, i aksjon i en tidligere strandryddedag. (Foto: Scandic Fornebu)
Nåværende hotelldirektør på Grand Hotel og tidligere hotelldirektør på Scandic Fornebu, Toril Flåskjer, i aksjon i en tidligere strandryddedag. (Foto: Scandic Fornebu)

I over 25 år har Scandic jobbet målrettet med miljøtiltak. Nylig klatret Scandic opp til en norsk 14. plass i Sustainable Brand Index 2019, Nordens største undersøkelse om bærekraft. Hotellkjeden arbeider med en rekke tiltak for å redusere mengden avfall, og har blant annet kuttet all bruk av engangsemballasje på sine bufféer. Også frokosten har blitt mer bærekraftig ved at Scandic nå har utvidet satsingen på veganske, grønne og lokale alternativer på sine frokostbufféer over hele landet. Alle strandryddere kan dermed få den beste starten på dagen, enten man er veganer, har matintoleranser eller rett og slett ønsker et grønnere frokostmåltid.

Ingen aldersgrense for gode ideer

Scandic er opptatt av å løfte frem små og store bidrag for å ta vare på miljøet. I løpet av vinteren utfordret derfor Scandic alle sine 18.000 medarbeidere i Norden til en idédugnad, der målet var å komme opp med det neste store initiativet innen bærekraft. Mer enn 400 idéer kom inn, men til sist var det Markus (8), sønnen til hotelldirektør på Scandic St. Olavs plass, som danket ut alle takket være hans engasjement for å spare vann. Scandic vil nå oppfordre alle sine gjester om stenge igjen kranen, og målet er å spare 200 millioner liter vann.

– Våre medarbeidere oppfordres hver dag til å utvikle smartere løsninger som er enda bedre for miljøet, og det finnes ingen aldersgrense for gode ideer eller engasjement. Vi er også opptatt av miljøtiltak som kan gjennomføres i samarbeid med gjestene våre. Strandryddedagen er en ypperlig anledning for både store og små til å gå sammen om å ta vare på miljøet. Vi håper på et rekordstort oppmøte i år også, og vil gjøre alt vi kan for å legge til rette for at enda flere er med og rydder søppel, sier Steen-Mevold.

Samarbeid om strandrydding

Se hvilke hoteller som tilbyr gratis frokost til strandrydderne under. (Foto: Scandic Hotels)
Se hvilke hoteller som tilbyr gratis frokost til strandrydderne under. (Foto: Scandic Hotels)

Strandryddeuka er Norges største kollektive dugnad. Hold Norge Rent håper at en god start på dagen hos Scandic vil motivere enda flere til å gjøre en innsats lørdag 4. mai.

– Vi er veldig glade for at Scandic stiller opp med strandryddefrokost i år også. Scandics hoteller er spredt over hele Norge, som gjør at mange vil få muligheten til å starte dagen med en god frokost. Det er et flott initiativ som vi håper vil motivere enda flere frivillige til å bli med ut og rydde på Strandryddedagen, sier daglig leder i Hold Norge Rent, Lise Keilty Gulbransen.

Engasjementet mot forsøpling av naturen øker stadig i hele landet. Ifølge Hold Norge Rent er det allerede 28.000 frivillige som har registrert seg på ryddeaksjonen. Scandic håper deres tiltak med gratis frokost på Strandryddedagen vil inspirere enda flere til å bli med. 23 hoteller deltar, fra Kristiansand i sør til Kirkenes i nord. Påmelding til de respektive arrangementene skjer på scandichotels.no/strandryddedagen.

Disse hotellene tilbyr gratis frokost til strandryddere lørdag 4. mai

Scandic Asker

Scandic Vulkan

Scandic Kirkenes

Scandic Ambassadeur

Scandic Leknes Lofoten

Scandic Victoria Oslo

Scandic Alexandra Molde

Scandic Seilet Molde

Scandic Bystranda

Scandic Svolvær

Scandic Vestfjord Lofoten

Scandic Ishavshotel

Scandic Hell

Scandic Fornebu – tilbyr gratis frokost 2. mai

Scandic Havna Tjøme

Scandic Rock City

Scandic Vadsø

Scandic Flesland Airport

Scandic Lillestrøm

Scandic Valdres

Scandic Narvik

Scandic Ringsaker

Scandic Park Sandefjord

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS